ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠρος ανανέωση οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Προς ανανέωση οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Στην θέση τους παραμένουν οι εργαζόμενοι παρά του ότι έληξε η δίχρονη σύμβασή τους μόλις χθες. Εκκρεμεί μόνο η υπογραφή του υπουργού για την ανανέωση

Προς ανανέωση

οι συμβάσεις των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές

Για 6 μήνες θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 33 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Γνωστοποιήθηκαν προ λίγων ημερών στον δήμο τα περί ανανέωσης. Όλο το τελευταίο διάστημα δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και η ανησυχία ήταν έκδηλη

 

Στο γραφείο του υπουργού προς υπογραφή είναι οι συμβάσεις των 33 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου Αγρινίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας που προέρχονται από πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η σύμβασή τους κανονικά έληξε χθες, 28 Νοεμβρίου, αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους, αφού είναι θέμα τυπικής διαδικασίας, της υπογραφής του υπουργού και μόνο για να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους για 6 μήνες, όπως μας διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Καλαντζής, ο οποίος έχει πάρει επ’ ώμου την ανανέωση των συμβάσεων.

Υπήρχε ένα μικρό σενάριο για τις συμβάσεις των εργαζομένων, το οποίο προέβλεπε ότι η ανανέωση θα γινόταν μέχρι και 30 Ιουλίου, αλλά η νεότερη και βασικότερη πληροφόρηση που υπάρχει στον δήμο από το υπουργείο είναι ότι η ανανέωση θα γίνει για το επόμενο εξάμηνο.

Στις 15 Νοεμβρίου σε δημοσίευμα της «Σ» που αφορούσε το ίδιο θέμα, το τοπίο σχετικά με τις ανανεώσεις των συμβάσεων ήταν αβέβαιο. Είχαν σταλεί στο υπουργείο, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά δεν υπήρχε απολύτως καμία ανανέωση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που ανησύχησε ιδιαίτερα τον δήμο για το ενδεχόμενο να μείνουν οι κοινωνικές δομές επί ξύλου κρεμάμενες.

Η προσφορά εργασίας των 33 συμβασιούχων τα τελευταία δύο χρόνια που εργάζονταν εκεί ήταν σπουδαία και κάλυπτε πολλές τρέχουσες ανάγκες. Προσφάτως όμως, και αφού οι συμβάσεις όδευαν προς την ημερομηνία λήξη τους, γνωστοποιήθηκε ότι θα ανανεωθούν, κάτι που τουλάχιστον χαροποίησε τους υπεύθυνους και φυσικά τους εργαζόμενους.

Το άγχος έληξε και όλα βαίνουν αισίως. Στον δήμο Αγρινίου για τις εορταστικές μέρες που έρχονται και εκτός του 40ημέρου εορταστικού προγράμματος στην πόλη υπάρχει και πλάνο για την μεγαλύτερη ενίσχυση όλων όσων είναι ενταγμένοι στις κοινωνικές δομές.

Η έλλειψη προσωπικού θα πυρπολούσε κυριολεκτικά το πλάνο αυτό, καθώς τα άτομα που είναι ενταγμένα στις κοινωνικές δομές είναι δυστυχώς πολλά και οι εργαζόμενοι σ αυτές είχαν την εμπειρία και την δυνατότητα να το υλοποιήσουν με επιτυχία.

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr