ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠροπόπης Παυλόπουλος και Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλούν για την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Προπόπης Παυλόπουλος και Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλούν για την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Προπόπης Παυλόπουλος και Μαργαρίτης Σχοινάς,  μιλούν για την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου

Μπορεί η πανδημία ουσιαστικά να ματαίωσε τις εκδηλώσεις που παροδοσιακά γίνονταν για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, όμως ο Δήμος Ναυπακτίας είχε φέτος την ιδέα να τιμήσει την 449η Επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας της Ναυπάκτου (7.10.1571), με ένα video αφιέρωμα που περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις και τα μηνύματα προσωπικοτήτων όπως ο πρώην Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, και ο Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε αυτό συμμετέχουν ακόμη η Ακαδημαϊκός-πρώην Υπουργού Σία Αναγνωστοπούλου και η Ακαδημαϊκός-Ιστορικός Μαρία Ευθυμίου. Μάλιστα η τελευταία αύριο   θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου: Ένα συνταρακτικό γεγονός σε καιρούς διεθνών ανακατατάξεων», στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου.

Στο βίντεο του Δήμου Ναυπακτίας κάθε πρόσωπο φωτίζει και σχολιάζει διαφορετικές πτυχές του σημαντικού ιστορικού γεγονότος με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον αντίκτυπο στις τέχνες και τα γράμματα, στις αξίες και τα επίκαιρα μηνύματα, στην ιστορία και τη γεωπολιτική σημασία του. Συνθέτοντας τις απόψεις αυτές επικοινωνείται ο πολυδιάστατος χαρακτήρας του γεγονότος. Ενώ, ταυτόχρονα, το αφιέρωμα αυτό αποτελεί τον προπομπό των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην Ναύπακτο το 2021 για την 450η Επέτειο.

Εφημερίδα Συνείδηση

Προπόπης Παυλόπουλος και Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλούν για την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr