ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια“Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες” από το Επιμελητήριο & την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

“Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες” από το Επιμελητήριο & την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

“Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες” από το Επιμελητήριο & την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Πρόσκληση  εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά σεμινάρια κατάρτισης στα πλαίσια της πράξης “ Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες” στο πλαίσιο του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020, με κωδικό έργου MIS 5076713.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της Πράξης «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες», με Κωδικό ΟΠΣ 5076713, έχει αναλάβει να διοργανώσει πρόγραμμα κατάρτισης παραγωγών, μεταποιητών και κάθε δυνητικού δικαιούχου υλοποιώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια με στόχο την μεταφορά γνώσεων και την βελτίωση των προσόντων και των δεξιοτήτων των δυνητικά ωφελούμενων.

Για το λόγο αυτό απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε παραγωγούς, μεταποιητές των προωθούμενων προϊόντων, εργαζομένους του αγροδιατροφικού τομέα, φοιτητές/σπουδαστές σχετικού αντικειμένου και σε κάθε δυνητικά ενδιαφερόμενο να εργαστεί στον τομέα παραγωγής & μεταποίησης αλιευμάτων, προκειμένου να καταρτιστούν στα εξής γνωστικά αντικείμενα:

❖ Ανάπτυξη εξωστρέφειας

Ενδεικτικές υποθεματικές: επιτυχής συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, διοργάνωση δράσεων προώθησης προϊόντων, χρηματοδοτικά εργαλεία, διεθνής δικτύωση, καλές πρακτικές προώθησης μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

❖ Διεθνές εμπόριο

Ενδεικτικές υποθεματικές: νομοθεσία εξαγωγών αλιευμάτων, σημεία ενδιαφέροντος και προσοχής, εργαλεία, καλές πρακτικές.

❖ Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων και αύξηση εξαγωγών

Ενδεικτικές υποθεματικές: καλές πρακτικές για αύξηση προστιθέμενης αξίας προϊόντων, εφαρμογή πρωτοκόλλων ποιότητας και ιχνηλασιμότητας, τυποποίηση, εκμοντερνισμός υποδομών και μεθόδων, σύγχρονες τάσεις marketing.

Στο πλαίσιο των καταρτίσεων αυτών, οι επιχειρήσεις και οι παράγωγοι αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά το γνωστικό τους κεφάλαιο σε βασικά εργαλεία και μεθόδους τα οποία θα τους επιτρέψουν να αυξήσουν την εξωστρέφειά τους και να αρχίσουν ή αναπτύξουν περαιτέρω τις εξαγωγές τους.

Ο στόχος της ενέργειας αυτής αφορά κυρίως στο γεφύρωμα του γνωστικού κενού το οποίο παρατηρείται μεταξύ των επιχειρήσεων/παραγωγών με μικρή ή μηδαμινή εξαγωγική δραστηριότητα και των σύγχρονων τάσεων του παγκόσμιου εμπορίου, καθώς επίσης στην ενίσχυση και την υποστήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου της  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (εργαζομένους/δυνητικά ενδιαφερόμενους για εργασία στον κλάδο και φοιτητές), με συνεπακόλουθο την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών/προϊόντων και την αύξηση των εξαγωγών.

Για τη μεγιστοποίηση της απήχησης της δράσης αλλά και τη διευκόλυνση προσβασιμότητας των ωφελούμενων, δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης των καταρτίσεων ή με φυσική παρουσία ή/και διαδικτυακά.

Στη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν έως δύο κύκλοι προσκλήσεων ενώ αναμένεται να ωφεληθούν από 100 έως 150 συμμετέχοντες στο σύνολο του προγράμματος. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες δεν θα λαμβάνουν επίδομα κατάρτισης, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής σε παραπάνω από έναν κύκλους μαθημάτων.

Η πρόσκληση, η αίτηση συμμετοχής καθώς και τα λοιπά δικαιολογητικά βρίσκονται εδώ

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει την Αίτηση του από 31/8/2023 έως 28/9/2023 και ώρα 14:00.

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2023: Πόσους σταυρούς βάζω, πού ψηφίζω -Όλες οι αλλαγές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ