ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΠροορισμός η Αμφιλοχία και για το τριήμερο

Προορισμός η Αμφιλοχία και για το τριήμερο

Προορισμός η Αμφιλοχία και για το τριήμερο

Προορισμός η Αμφιλοχία και για το τριήμερο όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Το πλούσιο πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αμφιλοχίας έχει ήδη προσελκύσει επισκέπτες από γειτονικές περιοχές

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το αποκριάτικο πρόγραμμα του Δήμου Αμφιλοχίας κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κερδίζοντας συνεχώς όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλη την περιοχή!

Με γνώμονα όλοι να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία στην Αμφιλοχία ο Δήμος Αμφιλοχίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού προετοίμασε το πρόγραμμα του τριημέρου, το οποίο καλύπτει όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!

Τα πρώτα «βήματα» έγιναν και στην Αμφιλοχία κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον πολλών από την Αιτωλοακαρνανία, την Άρτα, την Λευκάδα και την Πρέβεζα που θέλησαν να συνδυάσουν μια μικρή εξόρμηση για διασκέδαση στην Αμφιλοχία. Αυτός μάλιστα είναι και ο «προσανατολισμός» για το τριήμερο και γενικότερα, καθώς ο σκοπός και ο στόχος είναι η Αμφιλοχία να γίνει προορισμός.

Εκτός από το νεανικό συγκρότημα “Onirama” που έκλεψε τις εντυπώσεις και «κέρδισε» κόσμο κάθε ηλικίας από όλο το νομό, την Άρτα, την Λευκάδα και την Πρέβεζα, «μάγεψε» και το καρναβάλι στο οποίο συμμετείχαν 22 γκρουπ και συνολικά 730 άτομα που σκόρπισε χαρά στους επισκέπτες και τους κατοίκους. που παρακολούθησαν την καρναβαλική παρέλαση.

Η αντιδήμαρχος Λαμπρινή Χαρδαλιά μιλώντας στη «Σ» για τις εκδηλώσεις του Δήμου, επεσήμανε:

Η Λαμπρινή Χαρδαλιά

«ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των συμπολιτών μας, αλλά και η επισκεψιμότητα στην Αμφιλοχία. Στόχος μας είναι το καρναβάλι να γίνει θεσμός. Θέλουμε η Αμφιλοχία να αποτελεί προορισμό για άτομα κάθε ηλικίας, τόσο για το καρναβάλι της, αλλά και για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς, όπως και για τα κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και γενικότερα.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές συνοδευτικές εκδηλώσεις στο καρναβάλι, όπως και σε όλο τον Δήμο Αμφιλοχίας, ενώ η συναυλία με τους «Onirama» είχε τόσο κόσμο που η Αμφιλοχία «βούλιαξε».
Θέλουμε να προσφέρουμε σε όλες τις ηλικίες χαρά και ερεθίσματα, τα οποία θα αποτελέσουν κίνητρο για κάθε τι ευχάριστο που μπορεί να «ξυπνήσει» μέσα τους. Οι εκδηλώσεις αυτές που γίνονται όλη αυτή την περίοδο θέλουμε να αποτελέσουν ευχάριστη ανάμνηση για όλους και κυρίως για τα παιδία, όπως αποτέλεσαν για πάρα πολλούς το καρναβάλι της Αμφιλοχίας κατά το παρελθόν.

Επίσης στόχος ήταν να μην φύγουν οι Αμφιλοχιώτισσες και οι Αμφιλοχιώτες από τον τόπο τους για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, αλλά και να τονώσουμε την τοπική αγορά με επισκέπτες.

Βάζουμε νέους στόχους πλέον, με σκοπό να γίνει η Αμφιλοχία προορισμός και οι διοργανώσεις που πραγματοποιήσαμε και θα πραγματοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες, αλλά και γενικότερα στο μέλλον, έχουν και θα έχουν αυτόν τον προσανατολισμό. Για να επιτευχθεί αυτό καλύτερα και για να φέρουμε πιο κοντά τον κόσμο θεωρούμε ότι η καλύτερη «μαγιά» είναι οι άνθρωποι της πόλης μας και τα παιδιά της πόλης μας να «πρωταγωνιστούν» στις διοργανώσεις, ώστε η χαρά τους να περάσει και στον επισκέπτη.

Με βάση αυτή τη σκέψη και με «πρωταγωνιστές» τους συντοπίτες μου δημιουργήσαμε τα γκρουπ του καρναβαλιού που ήταν 22 συνολικά και στα οποία συμμετείχαν 730 άτομα. Συμμετείχαν από πολύ μικρά παιδιά με τους γονείς τους, εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους και άλλοι συντοπίτες μας με την παρέα τους. Αυτή την ανταπόκριση δεν την περιμέναμε. Υπήρχε εκπροσώπηση με γκρουπ από πολλές περιοχές του Δήμου μας και με παιδιά και με ενήλικες.

Οι επισκέπτες είδαν ένα πλήρες πρόγραμμα με πολλές εκφάνσεις, ενώ ήρθαν στην Αμφιλοχία αρκετές χιλιάδες συνάνθρωποί μας από πολλές περιοχές. Το τρενάκι που θα έχουμε στο πλαίσιο του εορτασμού των αποκριών είναι και αυτό μέσα στις όμορφες εικόνες που μπορεί να αποτελέσουν κίνητρο για περισσότερες και καλύτερες ιδέες για το μέλλον, όπως επίσης και ευχάριστη ανάμνηση για τα παιδιά της περιοχής ή για τα παιδιά που θα έρθουν στην Αμφιλοχία με τους γονείς τους, όταν μεγαλώσουν, κάτι που όπως προαναφέραμε το θέλουμε πολύ.

Θέλουμε να προσφέρουμε όσο περισσότερα πράγματα, ευχάριστες εικόνες και αναμνήσεις σε όλους όσους ή ήρθαν ή θα έρθουν στην περιοχή μας, με στόχο η Αμφιλοχία να γίνει προορισμός και γι αυτό προσπαθήσαμε και θα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και ο καθένας που θα έρθει στην Αμφιλοχία να ξέρει πως θα περάσει όμορφα. Είναι σημαντικό για μας να συνδέσουν την πόλη μας με μια ευχάριστη εμπειρία, γιατί θέλουμε να ξανάρθουν. Η Αμφιλοχία πλέον γίνεται προορισμός και βάζουμε γερά θεμέλια γι’ αυτό».

Το πρόγραμμα του τριημέρου:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στην Αμφιλοχία

10:00-14:00: Η Δημοτική Φιλαρμονική θα παίξει αποκριάτικα τραγούδια πάνω στο αγαπημένο τρενάκι που θα επισκεφθεί και πάλι φέτος την πόλη μας
21:00: Το καθιερωμένο Πάρτυ Μασκέ ξανάρχεται! Φοράμε την καλή μας διάθεση και Διασκεδάζουμε! Party Carvasaras TikTokers στο Skipper!
Διαγωνισμός – Δώρα – Εκπλήξεις!!! ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΔΙΟΔΟΣ Είσοδος: 2€

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Λουτρό

12:00: Θέατρο Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη «Ο Θησαυρός του Καρναβαλιού»
Είσοδος ελεύθερη – Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρού & Περιχώρων
16:00-20:00: Το τρενάκι μας και η Δημοτική Φιλαρμονική επισκέπτονται το Λουτρό!

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

10:00-14:00 & 16:00-20:00: Δωρεάν βόλτα με το αποκριάτικο τρενάκι στους δρόμους της Αμφιλοχίας

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

18:00: Πανάρατος στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας
Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας

Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου

Κούλουμα στην κεντρική πλατεία Αμφιλοχίας
11:30: Παιδική παράσταση
12:30: Ζωντανή μουσική με παραδοσιακή ορχήστρα και προσφορά εδεσμάτων, πέταμα χαρταετού στο λιμάνι της Αμφιλοχίας

Κούλουμα θα πραγματοποιηθούν επίσης σε:

• Περδικάκι (αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων)
• Αμοργιανούς (κεντρική πλατεία)
• Θύαμο (κεντρική πλατεία)
• Κάμπο Αμφιλοχίας (Προαύλιο Αγίου Νεκταρίου)
• Σπάρτο (Κουλούρι)

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αμφιλοχία: Οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μονάδας αντλησιοταμίευσης

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ