ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠροκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη για την καταγραφή και διαρροή της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα

Προκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη για την καταγραφή και διαρροή της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα

Προκαταρκτική έρευνα από τη Δικαιοσύνη για την καταγραφή και διαρροή της συνομιλίας Πολάκη – Στουρνάρα

Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ευάγγελος Ιωαννίδης, σχετικά με το ζήτημα της δημοσιοποίησης της συνομιλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο πρώτος από την ATTICA BANK.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ιωαννίδη θα διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα για το ζήτημα προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναζητηθεί η τυχόν διάπραξη των αδικημάτων του 370Α ΠΚ, στις παραγράφους 1 και 3. Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι αυτόφωρο κακούργημα, όμως το λήγει στις 12 το βράδυ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας θα πρέπει πρώτα να διερευνήσει εάν υφίσταται ηχογράφηση και δεύτερον το ενδεχόμενο εφόσον υπήρξε καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας, για το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε κ. Πολάκης από την ATTICA BANK, να έγινε χωρίς συναίνεση. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη καταγραφή της συνομιλίας θα εξεταστεί πώς έγινε η διαρροή της σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και η χρήση αυτής της συνομιλίας. θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι από τον εισαγγελέα θα κληθεί ως μάρτυρας ο Γιάννης Στουρνάρας και άλλοι δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, αν από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως ο κ. Πολάκης εμπλέκεται στην καταγραφή της συνομιλίας που είχε με τον κ. Στουρνάρα , η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες καθώς όπως προβλέπεται, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασχοληθεί περαιτέρω με υπόθεση όταν «σκοντάψει» σε πρόσωπο υπουργού.

newsit.gr

Ο εκκεντρικός Παναγιώτης Μήλας στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr