Προκαλεί το «ξήλωμα» - Αντιδράσεων συνέχεια στην αποκάλυψη της «Σ» για τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Αντιδράσεων συνέχεια στην αποκάλυψη της «Σ» για τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου. Προκαλεί το «ξήλωμα», όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", στην οποία δηλώνει ο Πάνος Παπαδόπουλος: «Δεν πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση για τον ΕΟΠΥΥ».

Προκαλεί το «ξήλωμα» - Αντιδράσεων συνέχεια στην αποκάλυψη της «Σ» για τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου

Αντιδράσεων συνέχεια στην αποκάλυψη της «Σ» για τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου. Προκαλεί το «ξήλωμα», όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", στην οποία δηλώνει ο Πάνος Παπαδόπουλος: «Δεν πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση για τον ΕΟΠΥΥ».

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο από την αποκάλυψη της «Σ» το περασμένο Σάββατο πως το νέο οργανόγραμμα προβλέπει το «ξήλωμα» του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο και τη μεταφορά της υπηρεσίας στο Μεσολόγγι. Η αρχική αντίδραση ήρθε από τους άμεσα θιγόμενους, αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, από τους συλλόγους δηλαδή των ευάλωτων συμπολιτών μας (ΑμεΑ, νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κτλ) που εξυπηρετούνται από το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Ακολούθησαν τέσσερις ημέρες (!) μετά την αποκάλυψη της «Σ» αντιδράσεις μέσω -τυπικών περισσότερο- ανακοινώσεων από ορισμένες δημοτικές παρατάξεις του Αγρινίου και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, γεγονός που μαρτυρά ότι η πλειονότητα των αιρετών εκπροσώπων της περιοχής είχε άγνοια για το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ.

Η μετακίνηση του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι μοιάζει με εκτροπή της λογικής –όπως συνηθίζουμε να λέμε για τον Αχελώο- όχι μόνο για τις πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και γιατί οι πολίτες – ασθενείς που συναλλάσσονται συχνά με το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ με τη μεταφορά του στο Μεσολόγγι θα υφίστανται μια πέρα ως πέρα παράλογη ταλαιπωρία.

Όταν μάλιστα μιλάμε  πχ για ΑμεΑ ή αιμοκαθαρόμενους, που ούτως ή άλλως λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, η αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ θα τους αναγκάσει να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα για να μεταβούν στο Μεσολόγγι και να εξυπηρετηθούν. Η δύσκολη καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων γίνεται «Γολγοθάς», καθώς αντί θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να εξυπηρετούνται όπως η άυλη συνταγογράφηση και αποστολή των φαρμάκων στο σπίτι τους με courier, στη γραφειοκρατία του ΕΟΠΥΥ προστίθεται η υποχρεωτική μετακίνηση στο Μεσολόγγι.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τον αρχικό σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση για το τι ακριβώς εξυπηρετεί το «ξήλωμα» του ΕΟΠΥΥ από το Αγρίνιο, το Υπουργείο Υγείας που εποπτεύει τον Οργανισμό οφείλει να παρέμβει διορθώνοντας αυτό το καταφανέστατο λάθος στο σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ.

Λάβρος ο Π. Παπαδόπουλος για το σχόλιο του Εμπορικού Συλλόγου «Δεν θεωρώ ανάπτυξη το να έρχονται άνθρωποι με προβλήματα στην πόλη για να ταλαιπωρηθούν»

Προκαλεί το «ξήλωμα» - Αντιδράσεων συνέχεια στην αποκάλυψη της «Σ» για τον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου
Ο Πάνος Παπαδόπουλος

Δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό κάποιων στο Μεσολόγγι για την απόφαση για κλείσιμο του Γραφείου και του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο ο Πάνος Παπαδόπουλος. Ο πρώην Αναπληρωτής Διοικητής Γ.Ν. Αιτωλ/νίας και διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ», σύμφωνα με όσα δήλωσε στον “Δυτικά FM” και την δημοσιογράφο Δήμητρα Λαοπόδη, αντιθέτως, φαίνεται να προβλέπει ότι δεν θα περπατήσει ο φερόμενος ως σχεδιασμός από το Υπουργείο.

«Δεν θα εφαρμοστεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση, διότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει σε βάρος του ενός από τα δύο κέντρα που έχει η Αιτωλοακαρνανία και να υποστούν τεράστια ταλαιπωρία άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες και χρόνια προβλήματα.

Ενίσχυση του συστήματος Υγείας γίνεται με προσωπικό, με φαρμακοποιούς και με διοικητικούς, που θα εξυπηρετούν τους πολίτες και δεν είναι η λύση να το ρίξουμε στο ότι υπάρχουν για ένα κομμάτι του πληθυσμού ηλεκτρονικές διαδικασίες. Νομίζω ότι δεν ρώτησαν καν τον Δήμο Αγρινίου αν θα μπορούσε να συνεισφέρει, αν το θέμα ήταν η στέγαση και ένα ενοίκιο πράγμα που δείχνει κακό σχεδιασμό, που δεν ξέρω αν τελικά εξυπηρετεί κάποιους συγκεκριμένους», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν κάποιοι θεωρούν ότι η συγκέντρωση υπηρεσιών είναι αναπτυξιακός σχεδιασμός για το Μεσολόγγι, τόνισε: «Είδα την ανακοίνωση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου στο Μεσολόγγι και πρέπει να πω ότι δεν θεωρώ ανάπτυξη το να έρχονται άνθρωποι με προβλήματα στην πόλη για να ταλαιπωρηθούν. Αν θες να επενδύσεις στην Υγεία υπάρχουν τρόποι, όχι κόβοντας πρόσβαση και ποιότητα ζωής σε κάποιον άλλο. Πρέπει να βγαίνουμε μπροστά για τα θέματα της περιοχής μας, αλλά ο κόσμος και του Μεσολογγίου δεν πιστεύω ότι σκέπτεται έτσι. Είναι όροι του παρελθόντος όλοι αυτοί, δεν κερδίζουμε κάτι».

Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», η διάσπαση κι ο διαχωρισμός δεν βοηθούν κανένα. «Το Μεσολόγγι είναι ένα μεγάλο brand, η ανάπτυξή του θα έρθει από τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Διατυμπανίζουμε ότι είμαστε ο Ομφαλός της Γης και όντως έχουμε όνομα και διαχρονική αξία. Αλλά πρέπει να δούμε εμείς τι θα κάνουμε με την Λιμνοθάλασσα, την αγροτική μας παραγωγή, τον Πολιτισμό μας και τόσα άλλα που διαθέτουμε», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δημήτρης Παπαδάκης  - Εφημερίδα "Συνείδηση" 

myTEKA: Ατομικός κουμπαράς για επικουρική ασφάλιση με ένα κλικ – Πώς λειτουργεί