ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΚαλάθι του νοικοκυριού: Ειδικό σήμα θα έχουν τα 51 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα είναι

Καλάθι του νοικοκυριού: Ειδικό σήμα θα έχουν τα 51 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα είναι

Καλάθι του νοικοκυριού: Ειδικό σήμα θα έχουν τα 51 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ – Πώς θα είναι

Tα 51 προϊόντα που θα αποτελούν το «καλάθι του νοικοκυριού» θα τα βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ με ένα ειδικό σήμα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες, αφού πρώτα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή καθώς έδωσε το «πράσινο φως» και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η λίστα με τα 51 προϊόντα για το καλάθι του νοικοκυριού θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και σε αυτά περιλαμβάνονται από ψωμί για τοστ, ρύζι, αυγά, μακαρόνια, χαρτί υγείας μέχρι και φαγητό για γάτες. Οι καταναλωτές θα μπορούν να τα εντοπίσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ από το ειδικό σήμα που θα φέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και  το τέλος του Μαρτίου του 2023. Η δημιουργία του «καλαθιού» είναι υποχρεωτική για όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση είχαν τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ και προαιρετική για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου. Για τη μη υποβολή του καταλόγου με τα προϊόντα ή για ελλιπή υποβολή από τις υπόχρεες επιχειρήσεις, θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.

Δείτε στο βίντεο το σήμα για το «καλάθι του νοικοκυριού»:

newsit.gr

Αγρίνιο: Οι δηλώσεις των επισήμων μετά το πέρας της παρέλασης στο Αγρίνιο (VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ