ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – Ο.ΚΑ.ΝΑ για τις διαφυλικές σχέσεις

Πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – Ο.ΚΑ.ΝΑ για τις διαφυλικές σχέσεις

Πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – Ο.ΚΑ.ΝΑ για τις διαφυλικές σχέσεις

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης για μαθητές Γυμνασίου, με στόχο να τους βοηθήσει να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις ανθρώπινες διαφυλικές σχέσεις, εναρμονισμένη στο πνεύμα και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας του 21ου αιώνα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός σχολικού ωραρίου, και η διάρκεια του θα είναι 2 συναντήσεις, (2 εκπαιδευτικές ώρες – η κάθε μία).

Σκοπός του προγράμματος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της επιστημονικά υπεύθυνης του Κέντρου, Dr Αθανασίας Δημητρίου, είναι να εφοδιάσει τους μαθητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και η εμβάθυνση σε θέματα που αφορούν στο ρόλο που διαδραματίζουν διάφοροι σημαντικοί παράγοντες στην ζωή των εφήβων, αλλά και την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Υπεύθυνοι Ομάδας: Χαράλαμπος Λουκίδης, Αρετή Μπαζάκα – Ψυχολόγοι, MSc. Επιστημονικά Στελέχη Κ.Π.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.grαπό Τετάρτη 23/09/21 έως και Παρασκευή 08/10/21 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και των τριών τάξεων του Γυμνασίου)της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

*Φωτογραφία αρχείου: proinosmorias.gr

Χρηματικά έπαθλα Ένωσης Αγρινίου: Tη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου η απονομή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr