Πρόγνωση καιρού: Τοπικές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο, άστατος στις υπόλοιπες περιοχές

Ο καιρός πάντως στα δυτικά και τα περισσότερα ηπειρωτικά θα είναι άστατος, με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πρόσκαιρες νεφώσεις με κάποιες τοπικές μπόρες, σύμφωνα με…

kairos-scaled-1

Ο καιρός πάντως στα δυτικά και τα περισσότερα ηπειρωτικά θα είναι άστατος, με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και πρόσκαιρες νεφώσεις με κάποιες τοπικές μπόρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το μέτωπο των καταιγίδων γρήγορα διέσχισε από το απόγευμα στα δυτικά και τις πρωινές ώρες σήμερα είναι ήδη στο ανατολικό Αιγαίο, ήδη πριν το μεσημέρι θα έχει φύγει από τη χώρα.

Η θερμοκρασία λίγο θα πέσει στα βόρεια. Τετάρτη και Πέμπτη κάποιες τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή λίγα φαινόμενο στα πιο ανατολικά τμήματα της χώρας (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο), η θερμοκρασία θα πέσει λίγο.

Σήμερα στην Αττική τις απογευματινές ώρες θα ξαναβρέξει τοπικά στα βόρεια, η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 17 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και βελτίωση από το απόγευμα, η θερμοκρασία στους 13 βαθμούς.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

Πηγή: ertnews.gr