Πρόγνωση καιρού: Ήλιος με «δόντια» – Ισχυρός παγετός και κρύο

Αν και το κρύο παραμένει η σημερινή ημέρα θα είναι γενικά μια ηλιόλουστη ημέρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αυξημένη συννεφιά αναμένεται…

5805273-scaled-1

Αν και το κρύο παραμένει η σημερινή ημέρα θα είναι γενικά μια ηλιόλουστη ημέρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Αυξημένη συννεφιά αναμένεται μόνο στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην Φλώρινα στο σταθμό της ΕΜΥ το θερμόμετρο έπεσε στους -19 βαθμούς Κελσίου, στην Κοζάνη και την Καστοριά ακόμα και -10 βαθμούς Κελσίου, στη Λάρισα και την Τρίπολη -5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ.

Και την Τετάρτη ο ισχυρός παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα. Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία το μεσημέρι, αλλά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ αναμένεται τσουχτερό κρύο. Πιθανόν λίγο η θερμοκρασία να πέσει ξανά την Κυριακή, όμως ο γενικά αίθριος καιρός θα διατηρηθεί.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιόλουστος αλλά κρύος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 8 βαθμούς Κελσίου.