ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠροφυλακίστηκε Πατρινός για την υπόθεση με τα αναβολικά

Προφυλακίστηκε Πατρινός για την υπόθεση με τα αναβολικά

Προφυλακίστηκε Πατρινός για την υπόθεση με τα αναβολικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Πατρών ο Πατρινός, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία και διακίνηση παράνομων αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Πατρινός, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Γνώμη” συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία έκανε λόγο για εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης αναβολικών το οποίο δρούσε για τουλάχιστον πέντε χρόνια με πελάτες 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές – προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης.

Ταυτόχρονα, είχαν συλληφθεί ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής από τα Γιάννενα και ένας άνδρας ακόμα από την Ξάνθη, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών, αφού αξιολογήθηκαν οι ισχυρισμοί τους, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, και εγγυοδοσία).

Οι συνήγοροι υπεράσπισης και των τριών κατηγορουμένων υποστήριξαν με νομικά επιχειρήματα πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν πιστοποιούνται τα όσα καταλόγισε στους εντολείς τους η Οικονομική Αστυνομία που έκανε λόγο για διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων αναβολικών, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Ελένη Γεωργοπούλου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τα κέρδη της να αγγίζουν το ποσό των 600.000 ευρώ και διώκονται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.
Από την πρώτη μέρα της σύλληψής τους κρατούνταν στα Κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών και οδηγήθηκαν ενώπιων των τοπικών δικαστικών αρχών, οι οποίες και θα διερευνήσουν την υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση ανά το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι,  σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Οικονομικής Αστυνομίας, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017 και δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστηρίζουν στην εφημερίδα ότι από το προανακριτικό υλικό δεν προκύπτουν στοιχεία που να πιστοποιούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Επίδομα Θέρμανσης: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα – Ποιοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →