ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ «προφητεία» Βερέμη για αιματηρή επίθεση στο Καστελλόριζο

Η «προφητεία» Βερέμη για αιματηρή επίθεση στο Καστελλόριζο

Η «προφητεία» Βερέμη για αιματηρή επίθεση στο Καστελλόριζο

Η αμφίσημη δήλωση του αντιπροέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ στην εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ο καθηγητής προέβλεψε (!) ότι οι Τούρκοι θα επιτεθούν στο Καστελόριζο, θα σφάξουν και θα αιχμαλωτίσουν τους κατοίκους του σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Πώς θα μειώσουμε τις συγκρούσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», οομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Βερέμης προέβη σε κάποιες εκτιμήσεις για τα ελληνοτουρκικά, που αν μη τι άλλο προβληματίζουν.

Δεν  είναι φυσικά ο Θ. Βερέμης ο μόνος που πιθανολογεί κάτι περισσότερο από ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών ή την τουρκική επίθεση στο Καστελόριζο… Προβληματίζει όμως η φρασεολογία που χρησιμοποίησε κάνοντας λόγο για σφαγή και αιχμαλωσία του πληθυσμού του ακριτικού νησιού, για στρατόπεδα συγκέντρωσης και για απόβαση 50.000 στρατιωτών που θα καταλάβουν το νησί.

Το να περιγράφει με τόσες λεπτομέρειες ένα τουρκικό σχέδιο επίθεσης στο Καστελόριζο ίσως να μην ήταν τόσο φρόνιμο να το κάνει δημόσια…

«Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι ο κ. Ερντογάν είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια απονενοημένη ενέργεια» ήταν μία από τις πρώτες φράσεις του κ. Βερέμη, που άφησε παγωμένους όσους τον άκουγαν. Απέδωσε, μάλιστα, τη διάθεση του Ερντογάν στο γεγονός ότι «ο ίδιος, αν χάσει τις επόμενες εκλογές, κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση», συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να υποβάλει την Τουρκία σε τεράστιες περιπέτειες και προβλήματα».

«Δηλαδή, αν κάνει την απονενοημένη ενέργεια, και η απονενοημένη ενέργεια θα είναι μια επίθεση εναντίον του Καστελόριζου, γιατί αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο που τον απασχολεί και απασχολεί και τους στρατιωτικούς του, θα υποστεί πολλά και διάφορα» τόνισε και συνέχισε να υποσκάπτει την εθνική στρατηγική της χώρας, λέγοντας ότι «είναι βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τον υποβάλλουν σε πολλά εμπάργκο», αλλά υπονόησε σαφώς ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει και πολλά πράγματα, αφού, όπως είπε, «ίσως και η Ευρώπη να τον στριμώξει, επιτέλους».

Μάλιστα, ο κ. Βερέμης προσδιόρισε χρονικά τη στιγμή κατά την οποία θα μας επιτεθεί η Τουρκία, λέγοντας ότι θα έσπευδε να το κάνει τώρα αυτό και όχι αργότερα, διότι πρέπει να γίνει «πριν από την παραλαβή των Rafale και στη συνέχεια την ανάπλαση της αεροπορίας μας, που είναι και το κύριο μέτωπο ενός πολέμου με τη γείτονα χώρα», γιατί τότε «τα πράγματα θα δυσκολέψουν και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο».

Με δεδομένο ότι οι παραλαβές των Rafale θα αρχίσουν μέσα στον χρόνο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, είναι σαφές ότι ο κ. Βερέμης προέβλεψε μια σχεδόν άμεση επίθεση της Τουρκίας κατά της χώρας μας.

Ο κ. Βερέμης, μάλιστα, προέβλεψε «μια ενέργεια που θα καταλάβει το νησί μας», λέγοντας ότι τον απασχολεί «να μη χάσουμε ζωές Ελλήνων που θα υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας και επίσης να μη χάσουμε το νησί αυτό, το οποίο μπορεί κάλλιστα να γίνει μια απόβαση 50.000 στρατιωτών και να το καταλάβουν, να βάλουν τον πληθυσμό σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως και να πούνε μετά ‘α, αυτό είναι δικό μας, διότι έτσι’».

Παρά το ότι προέβλεψε ότι μια τέτοια επίθεση θα ήταν καταστροφική και για την Τουρκία, περιόρισε σε οικονομικό επίπεδο τις ζημίες στη γείτονα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό σαφή περιγραφή του ποιος θα ήταν ο χαμένος και ο κερδισμένος σε αυτή τη σύγκρουση….

Εφημερίδα Συνείδηση

Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Μεσολογγίου Σπύρος Βασιλείου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr