ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠρόεδρος A’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Πρόθεση να εμβολιαστεί το 45% των εκπαιδευτικών

Πρόεδρος A’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Πρόθεση να εμβολιαστεί το 45% των εκπαιδευτικών

Πρόεδρος A’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Πρόθεση να εμβολιαστεί το 45% των εκπαιδευτικών

Σε ενημέρωση από τον πρόεδρο της Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνο Κατσαρό, μέσα από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν εμβολιαστεί ήδη 37 από τους 605 που δήλωσαν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

Από το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών τάξης. Τα στοιχεία σε πανελλαδικό επίπεδο δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν σε πολύ υψηλό ποσοστό την πρόθεση για εμβολιασμό (9 στους 20, δηλαδή 45%). Το ποσοστό αυτό είναι εντυπωσιακό και δείχνει το έντονο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για προστασία ειδικά τώρα που έχει ανακοινωθεί το άνοιγμα των σχολείων, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι:

α. το χρονοδιάγραμμα δήλωσης πρόθεσης για εμβολιασμό ήταν ασφυκτικό.
β. ήδη είχαν εμβολιαστεί χιλιάδες εκπαιδευτικοί (είτε ειδικής αγωγής, αφού είχαν προηγηθεί με κανονικό πρόγραμμα είτε λόγω ηλικίας) οπότε είχαν εξαιρεθεί από τη διαδικασία
γ. σε άλλους επαγγελματικούς χώρους (ακόμη και κρίσιμους με την υγεία) τα ποσοστά είναι σαφώς μικρότερα
Να σημειωθεί ότι τα εμβόλια που διατίθενται είναι όσα «περισσεύουν» από την γενική σειρά εμβολιασμών λόγω μη προσέλευσης των δικαιούχων και πρόκειται σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες για εμβόλια της εταιρίας pfizzer. Με παρόμοιο πρόγραμμα έχουν προηγηθεί εμβολιασμοί (εκτός γενικής σειράς) των εργαζόμενων στα σώματα ασφάλειας.
Να σημειώσω επίσης ότι δεν χάνει τη σειρά του όποιος εκπαιδευτικός ειδοποιήθηκε και αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να εμβολιαστεί την ημέρα που ειδοποιείται, αφού την επόμενη ημέρα οι ειδοποιήσεις ξεκινούν πάλι από την αρχή της λίστας. Τα στοιχεία τις πρώτες 4 ημέρες έχουν ως εξής:
• Σάββατο 3/4/2021: 1 εμβολιασμός
• Δευτέρα 5/4/2021: 14 εμβολιασμοί
• Τρίτη 6/4/2021: 13 εμβολιασμοί
• Τετάρτη 7/4/2021: 9 εμβολιασμοί

Συνολικά εμβολιάστηκαν 37 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 605 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Οι εμβολιασμοί έγιναν οι περισσότεροι στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου αλλά και κάποιοι στη Βόνιτσα.
Μπορείτε να βλέπετε καθημερινά την ημερομηνία γέννησης του τελευταίου εμβολιασμένου συναδέλφου σε ανακοίνωση στη διεύθυνση Ενημέρωση/Δελτία Τύπου της σελίδας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση, την Τετάρτη 7/4/2021 η ημερομηνία γέννησης τελευταίου ειδοποιηθέντος εκπαιδευτικού ήταν: 5/8/1962.

Φωτογραφία:cnn.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr