ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠροχωράνε επισήμως Οι διαδικασίες για υδατοδρόμιο στην Τριχωνίδα

Προχωράνε επισήμως Οι διαδικασίες για υδατοδρόμιο στην Τριχωνίδα

Κατατέθηκε ο φάκελος για την δημιουργία υδατοδρομίου στην λίμνη Τριχωνίδα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την δημιουργία υδατοδρομίων σε άλλες έξι λίμνες ανά την Ελλάδα. Tι δηλώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας και τι ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Διαδικασίες δημιουργίας υδατοδρομίων έχει κινήσει η εταιρία «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A» όχι μόνο σε νησιά και παραθαλάσσιες πόλεις αλλά και σε λίμνες. Η εταιρία σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων προχωράει τα σχέδια υλοποίησης υδροπλάνων σε επτά λίμνες μεταξύ των οποίων και αυτή της Τριχωνίδας στην Αιτωλ/νια. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας κατέθεσαν φακέλους στους αρμόδιους φορείς, ελεγμένους από το αρμόδιο υπουργείο,  με τους οποίους ξεκινάνε οι διαδικασίες για τις λίμνες Τριχωνίδας, Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο, Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας, Πολυφύτου στην Κοζάνη, Κερκίνης στις Σέρρες και της Μεγάλης Πρέσπας στην Φλώρινα.
ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας «Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A» Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει «Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς,  συμπεριλαμβανομένων και των λιμνών της Ελλάδος… Στοχεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου υδατοδρομίων όπου θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας»
Η εταιρία συνεχίζει τις επαφές της με τις κατά τόπους διευθύνσεις και την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και άλλους εμπλεκόμενους φορείς έτσι ώστε να υπάρξει σύνδεση της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας, ενώ ο στόχος της μετά το Πάσχα είναι να καταθέσει φακέλους για την δημιουργία υδατοδρομείων στις λίμνες Πλαστήρα, Καστοριάς, Βιστωνίδας και Βόλβης.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ Μιχάλης Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων είπε «Τα υδατοδρόμια στις λίμνες είναι έργα μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη των ευρύτερων περιοχών αλλά και της διασύνδεσης των παραλίμνιων δήμων με την υπόλοιπη Ελλάδα. Έχουμε στόχο να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών με υδροπλάνα, πάντα μέσα στα πλαίσια της σωστής περιβαλλοντικής διαχείρισης αλλά και τις εφαρμοστέες νομικές απαιτήσεις για το περιβάλλον».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr