ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠρο των πυλών η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου

Προ των πυλών η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου

Προ των πυλών η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου

Στόχος να αναβαθμιστεί συνολικά το κέντρο της πόλης

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο ξεκινάει πλέον η υλοποίηση του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Μεσολογγίου.

Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και τον εκπρόσωπο της μειοδότριας εταιρείας και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνει διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της πλατείας ώστε να βρεθεί μια συνισταμένη που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις τους.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 600.000 € και είναι από πόρους του προγράμματος Leader. Μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 359.076 € μαζί με το ΦΠΑ και η προθεσμία περαίωσης είναι έξι μήνες.

Ύστερα από την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της πλατείας ο Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά:

«Άλλο ένα έργο πλέον παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, ένα έργο που ευελπιστούμε να αναβαθμίσει την καρδιά της πόλης μας και σε συνδυασμό με την έτερη εργολαβία, της μετεγκατάστασης του σταθμού ταξί, να αποτελέσει μια συνολική πρόταση αισθητικής αξιοποίησης και μετατροπής της πλατείας σε πόλο έλξης.

Αφού ξεπεράστηκαν πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστέρησαν και την υλοποίηση, η δημοτική μας αρχή δηλώνει και πάλι παρούσα να διαβουλευθεί με τις επιχειρήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες ώστε τόσο η όχληση να είναι η ελάχιστη δυνατή όσο και η διάρκεια κατασκευής.

Φιλοδοξούμε το συντομότερο δυνατόν να παραδοθεί ένας χώρος που θα είναι αντάξιος της πρωτεύουσας του Νομού και θα δώσει ώθηση για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών ώστε να την επισκέπτονται και να συχνάζουν σε αυτή».

Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στη μαρίνα του Αστακού – Το big project

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr