ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕργασιαΠρο των πυλών οι έλεγχοι των υγειονομικών αρχών

Προ των πυλών οι έλεγχοι των υγειονομικών αρχών

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε προτεραιότητα για τους ελέγχους

Προ των πυλών

οι έλεγχοι των υγειονομικών αρχών

Εστάλη εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας το οποίο προτρέπει τις αρμόδιες αρχές για εντατικούς ελέγχους καθ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Ποιους κλάδους αφορά άμεσα

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, σε ελέγχους είναι υποχρεωμένοι να προβούν οι ελεγκτές των αρμόδιων Υγειονομικών αρχών τις επόμενες ημέρες μέχρι και την λήξη της εορταστικής περιόδου. Κατά την εγκύκλιο που εστάλη, οι ελεγκτές είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους σε όλες τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, όπως εστιατόρια, καφετέριες, κέντρα διασκεδάσεως, ταβέρνες, πιτσαρίες, σε παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, κρεοπωλεία, παντοπωλεία, στις επιχειρήσεις διανομής ποτών και τροφίμων, σε ΚΤΕΛ, σταθμούς τρένων, αεροδρόμια, λιμάνια, σε κομμωτήρια και γενικότερα σε κάθε τομέα που αναμένεται να υπάρξει κίνηση ή επισκεψιμότητα την περίοδο των γιορτών. Οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν από μέρα σε μέρα και φυσικά θα αποτελούν τον βραχνά τις εορταστικής περιόδου για τους επιχειρηματίες, καθώς όλες οι επιχειρήσεις των προαναφερθέντων κλάδων αναμένουν τις ημέρες αυτές ώστε να μπορέσουν να σημειώσουν κάποιο κέρδος το οποίο θα καλύψει κάποια υποχρέωση ή κάποιο δάνειο. Ιδιαίτερη έμφαση ως προς τους ελέγχους θα δοθούν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία αναμένεται να συγκεντρώσουν, ανά την Ελλάδα, τους περισσότερους καταναλωτές-πελάτες.

Ο πρόεδρος του κλάδου εστίασης και αναψυχής του Αγρινίου κ. Χρήστος Τσιρώνης δήλωσε: «Οι έλεγχοι πέρσι έγιναν ομαλά. Είναι όμως νόμος που μας φέρνει σε δύσκολη θέση, γιατί οι επιχειρηματίες ρισκάρουν πολύ για να μπορέσουν να κάνουν λίγο τζίρο. Ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, συνήθως εφαρμόζεται ένα μήνα πριν τις γιορτές, γίνονται οι έλεγχοι και μετά ατονούν τελείως. Είναι δύσκολο για κάθε καταστηματάρχη για να λειτουργεί κάτω από τον νόμο αυτό, έχουν δίκαιο και οι πελάτες καπνιστές και οι πελάτες που δεν είναι καπνιστές και δίκαιο έχουν και οι καταστηματάρχες».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr