ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΠρέβεζα: Βανδάλισαν μνήματα σε κοιμητήριο

Πρέβεζα: Βανδάλισαν μνήματα σε κοιμητήριο

Πρέβεζα: Βανδάλισαν μνήματα σε κοιμητήριο

Οι εισβολείς «ξήλωσαν» μεταλλικούς σταυρούς και κορνίζες – Άγνωστοι λεηλάτησαν σχολείο στην Άρτα

Δεν έχουν τελειωμό οι εισβολές ιερόσυλων στα κοιμητήρια της χώρας, με σκοπό την κλοπή μπρούτζινων και μεταλλικών αντικειμένων από τα μνήματα. Την Παρασκευή ήταν η σειρά του νεκροταφείου στην πόλη της Πρέβεζας να υποστεί την επιδρομή των βανδάλων, οι οποίοι άφησαν πίσω τους εικόνες καταστροφής.

Οι κάτοικοι που πήγαν να ανάψουν ένα καντήλι στους τάφους των συγγενών τους, τους βρήκαν κατεστραμμένους, καθώς οι εισβολείς είχαν «ξηλώσει» μεταλλικούς σταυρούς και κορνίζες, είχαν αρπάξει λιβανιστήρια και θυμιατήρια και είχαν σπάσει ό,τι δεν τους ήταν χρήσιμο! Στο νεκροταφείο έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι διενεργούν έρευνες για να εντοπίσουν τους δράστες.

Βανδαλισμοί και σε σχολείο στην Άρτα

Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενός Λυκείου στην Άρτα, όταν πήγαν για μάθημα το πρωί της Παρασκευής. Κατά την διάρκεια της νύχτας, άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σχολείο και είχαν αδειάσει τους πυροσβεστήρες καλύπτοντας με σκόνη διάφορα σημεία του συγκροτήματος, ενώ είχαν καταστρέψει εντελώς ένα φωτοτυπικό μηχάνημα που υπήρχε στο διάδρομο! Για την εισβολή ενημερώθηκε η Ασφάλεια, ενώ τα μαθήματα καθυστέρησαν ώσπου να καθαριστούν οι χώροι.

Πηγή: Μάνος Τσαγκαράκης-protothema.gr

Πρέβεζα: Μεσήλικας παρενόχλησε 11χρονη σε προάστιο!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr