ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρέπει και το Κράτος να συντονιστεί με το επενδυτικό ενδιαφέρον

Πρέπει και το Κράτος να συντονιστεί με το επενδυτικό ενδιαφέρον

Πρέπει και το Κράτος να συντονιστεί με το επενδυτικό ενδιαφέρον

Πρέπει και το Κράτος να συντονιστεί με το επενδυτικό ενδιαφέρον

Το γεγονός ότι επενδυτικό ενδιαφέρον για το Πλατυγιάλι αρχίζει να γίνεται χειροπιαστό είναι ίσως η είδηση της δεκαετίας για την Αιτωλοακαρνανία. Η αίτηση για ένταξη του επενδυτικού σχεδίου στις Στρατηγικές Επενδύσεις της σημαίνει ότι φεύγουμε από το θεωρητικό επίπεδο και μπαίνουμε σιγά – σιγά στο πρακτικό κομμάτι.

Το ύψος της επένδυσης είναι τέτοιο που πρόκειται να αλλάξει την εικόνα μεγαλύτερου μέρους της Αιτωλοακαρνανίας από την περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου. Μαζί με τη μικρότερη, αλλά Στρατηγική Επένδυση, λίγο βορειότερα στην Πογωνιά να μπαίνει σε φάση υλοποίησης, το κέντρο βάρους της Αιτωλοακαρνανίας τα επόμενα χρόνια μετατοπίζεται στα δυτικά της παράλια.

Αν είχαμε και δρόμους της προκοπής να πάμε ως εκεί, πολλά πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα. Από ό,τι φαίνεται θα τους φτιάξουμε μετά τις επενδύσεις… Ας θυμηθούμε  μόνο ότι η σύνδεση της περιοχής με την Ιόνια Οδό εκκρεμεί και έχει κατασκευαστεί ένα μόνο μικρό κομμάτι 6,5 χλμ το τμήμα Πλατυγιάλι –  Άγιος Δημήτριος, που λόγω κακοτεχνιών η Περιφέρεια αρνείται να το παραλάβει.

Τελικά οι επενδύσεις έρχονται από μόνες τους ή τις φέρνουμε; Η αλήθεια ίσως είναι κάπου στη μέση. Γιατί, αν πάρουμε ως παράδειγμα την επένδυση με το μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Βanyan Tree στην Πογωνιά, θα πρέπει να προσέξουμε την εξής αλληλουχία.

Πρώτα ιδιωτικοποιήθηκε το αεροδρόμιο του Ακτίου, έπειτα αυτό άρχισε να πετάει να γράφει το ένα ρεκόρ αφίξεων μετά το άλλο, έπειτα ήρθε η χρηματοδότηση για τη σύνδεση του αεροδρομίου με τη Λευκάδα και έπειτα ήρθε η μεγάλη τουριστική επένδυση στη Πογωνιά. Στο μεσοδιάστημα βέβαια αγκομαχάμε να φτιάξουμε το δρόμο Πογωνιά – Πλαγιά

Κάποια στιγμή θα το καταφέρουμε. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και με το project στο Πλατυγιάλι. Αν όλα πάνε καλά σε μερικά χρόνια από σήμερα θα μπορούμε να μιλάμε επί άλλη βάσεως. Αρκεί βέβαια μέχρι τότε κάπως και το Κράτος να συντονιστεί με το επενδυτικό ενδιαφέρον και να προστρέξει με τις δικές του επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Είναι όντως πανέτοιμοι στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ