ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για το βαρύ κόστος της ενεργειακής μετάβασης

Πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για το βαρύ κόστος της ενεργειακής μετάβασης

Πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για το βαρύ κόστος της ενεργειακής μετάβασης

Πρέπει να συζητήσουμε επιτέλους για το βαρύ κόστος της ενεργειακής μετάβασης

Νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα ενεργειακής ακρίβειας, αναμένονται σήμερα από την Κυβέρνηση.

Οι βασικές κατευθύνσεις είναι η γενναία αύξηση του επιδόματος θέρμανσης τόσο ως προς το ύψος του ποσού που θα λαμβάνει ο κάθε δικαιούχος όσο και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων και η  ακόμη μεγαλύτερη επιδότηση των νοικοκυριών για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή τη συγκυρία της κατακόρυφης αύξησης του ενεργειακού κόστους θα μπορούσε να αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως αφορμή για μια συζήτηση για την ενεργειακή πολιτική της χώρας. Δυστυχώς δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Κυρίως όμως το γιατί γίνεται με τόσο πολύ γρήγορο, με «βίαιο» τρόπο, η απολιγνιτοποίηση και η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Ναι θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον, θέλουμε κάποια στιγμή να σταματήσουμε να καίμε λιγνίτη, αλλά το κόστος της μετάβασης είναι βαρύ…

Και το είδαμε το καλοκαίρι με το παρατεταμένο καύσωνα, όπου τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά, δεν μπορούσαν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση καθότι έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα σε σχέση με το λιγνίτη: Δεν μπορούν να είναι έχουν μια συνεχή παροχή ενέργειας στο σύστημα καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, δεν αποδίδουν όλες τις ώρες το ίδιο.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Έρχονται αλλαγές στην Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Αγρινίου;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr