ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠρέπει να ελέγξουμε (επιτέλους) τους βουλευτές της Θράκης

Πρέπει να ελέγξουμε (επιτέλους) τους βουλευτές της Θράκης

Πρέπει να ελέγξουμε (επιτέλους) τους βουλευτές της Θράκης

Πρέπει να ελέγξουμε (επιτέλους) τους βουλευτές της Θράκης

Μπορεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  όχι απλά να προχώρησε σε αναδίπλωση της  προκλητικής δήλωσής του ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Ελλάδα όχι, όμως το θέμα είναι άλλο…

«Συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος» σημείωσε ο κ. Ζεϊμπέκ.

Δηλαδή μας την… είπε και από πάνω! Και ίσως να μην έχει άδικο όταν η Ελλάδα έχει καταδικαστεί και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την σαρία.

Όμως πέρα από το θεσμικό του πράγματος, το τι λέει το Σύνταγμα ή το τι αποφάσεις παίρνουν τα δικαστήρια, υπάρχει και το πρακτικό του πράγματος.

Η Ελλάδα δεν πολιτεύεται στο κόσμο με «όχημα» την θρησκεία.

Ουδέποτε το έκανε εξάλλου ως νεοελληνικό κράτος.

Αντίθετα με την Τουρκία του Ερντογάν που επιχειρεί να εμφανιστεί ως ηγέτης του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου.

Καλό λοιπόν θα ήταν ο κ. Ζεϊμπέκ να υπερασπίζεται πρώτα τη χώρα στην οποία είναι βουλευτής και μετά να κάνει συγκρίσεις…

Πρέπει όμως με αφορμή περιστατικά σαν κι αυτό, που δεν είναι το μοναδικό με Έλληνα μουσουλμάνο βουλευτή, επιτέλους τα κόμματα να μπορέσουν να ελέγξουν τους βουλευτές που εκλέγουν στην Θράκη.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η ακρίβεια που δεν σχολιάζουν Μητσοτάκης και Τσίπρας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr