ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΠρεμιέρα για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο – Συμμετοχές και από άλλες περιοχές της χώρας (video)

Πρεμιέρα για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο – Συμμετοχές και από άλλες περιοχές της χώρας (video)

Πρεμιέρα για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγρίνιο – Συμμετοχές και από άλλες περιοχές της χώρας (video)

Πρεμιέρα αύριο 1η Μαρτίου 2023, για το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο και θα διαρκέσει σχεδόν ένα μήνα.

Φέτος, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (28.02), θα συμμετάσχουν 20 μαθητικοί θίασοι από σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας και εκτός νομού. Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά, όπως τόνισε και ο επικεφαλής των Καλλιτεχνικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Χατζής, που πραγματοποιήθηκε προσπάθεια ώστε το φεστιβάλ να εξελιχθεί σε πανελλαδικό!

Στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ εκτός των μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας θα ανέβουν και μαθητές από την Κομοτηνή, την Κέρκυρα, τη Λάρισα, την Πτολεμαΐδα, την Αλεξανδρούπολη, την Ευρυτανία, τα Λεχαινά, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Στόχος είναι τα παιδιά να αποκτήσουν θεατρική παιδεία, γνώση θεατρικών συγγραφέων και να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα. Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκάλιασε το μαθητικό φεστιβάλ και οι πολίτες του Αγρινίου ανταποκρίνονται» επεσήμανε η κ. Παπαγεωργίου αναφερόμενη στην «πορεία» του φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει τα 11 χρόνια!

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης τόνισε τον σημαντικό ρόλο του θεάτρου στην Εκπαίδευση, στα παιδιά, αλλά και την κοινωνία. Ο κ. Χατζής επεσήμανε τον πνευματικό διάλογο που αναπτύσσεται ανάμεσα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία μέσα από αυτή την προσπάθεια και απηύθυνε πρόσκληση στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης, ανεξαρτήτως ηλικίας, να παρακολουθήσει τις παραστάσεις.

Εκ μέρους της καλλιτεχνικής επιτροπής του φεστιβάλ μίλησαν ο  κ. Χατζηγεωργίου και ο κ. Χριστοδουλίδης, οι οποίοι εξήραν την προσπάθεια των μαθητών και υποσχέθηκαν σε όσους παρακολουθήσουν κάποια από τις παραστάσεις, γνωστά θεατρικά έργα με σπουδαίους μαθητικούς θιάσους,  ότι  θα τους καταπλήξουν!

Η πορεία των 11 ετών και η καθημερινή παρουσία θεατρικών παραστάσεων κατά την διάρκεια του φεστιβάλ (πλην των τριών ετών της πανδημίας), όπως επίσης και ο μεγάλος αριθμός των μαθητών και των καθηγητών που εργάζονται κάθε χρονιά σοβαρά και παρουσιάζουν ένα άριστο αποτέλεσμα, επιτρέπει να μιλάμε για θεατρική εποποιία.

Το Αγρίνιο παράγει Πολιτισμό και είναι πόλη που πρωτοπορεί στην πολιτιστική δράση, καθώς το φεστιβάλ ήταν πανελλαδικώς γνωστό, ενώ και κατά τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν συμμετοχές σχολείων από άλλες πόλεις εκτός Αιτωλοακαρνανίας, ανεξαρτήτως αν τότε δεν είχε χαρακτηριστεί πανελλήνιο μαθητικό φεστιβάλ θεάτρου, όπως φέτος.

Το πρόγραμμα:

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Χονδρός

Γεωτεχνικό Επιμελητήριο: Η σύνθεση της Δ.Ε. του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ