ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΠραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική – Παιδαγωγική Ημερίδα στο Ευηνοχώρι με θέμα: Εφηβεία και όρια με επιμέρους ενότητες

Πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική – Παιδαγωγική Ημερίδα στο Ευηνοχώρι με θέμα: Εφηβεία και όρια με επιμέρους ενότητες

Πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική – Παιδαγωγική Ημερίδα στο Ευηνοχώρι με θέμα: Εφηβεία και όρια με επιμέρους ενότητες

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα μας στο Ευηνοχώρι!

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου η Επιμορφωτική  – Παιδαγωγική Ημερίδα στο Ευηνοχώρι με γενικό θέμα  : Εφηβεία και όρια με επιμέρους ενότητες

  • Σχέσεις των εφήβων μέσα και έξω από το σχολείο (Ο συναισθηματικός κόσμος του εφήβου)
  • Έφηβοι και διαδίκτυο (ένας νέος τρόπος επικοινωνίας) .

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων :

  • Νηπιαγωγείου και Δημοτικού
  • Ευηνοχωρίου Γυμνασίου Ευηνοχωρίου
  • Λυκείου Ευηνοχωρίου

με την συμμετοχή του Συλλόγου με τρία Παιδιά Ι.Π.Μεσολογγίου.

Η ημερίδα ξεκίνησε το πρωί με τρεις ομαδικές συμβουλευτικές συνεδρίες μαθητών:(Δημοτικού  – Γυμνασίου – Λυκείου )  , κατά τις οποίες προβλήθηκαν βίντεο μικρής διάρκειας και  αναπτύχθηκαν τα θέματα από το Δρ.Σήφη Κουράκη και συνεχίστηκε το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου – Λυκείου Ευηνοχωρίου  με διάλεξη προς εκπαιδευτικούς και γονείς.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από τον συντονιστή κ. Κωνσταντίνο Ρόμπολα , Θεολόγο – Συνταξιούχο Γυμνασιάρχη , ο οποίος αναφέρθηκε στην εφηβική ηλικία και τις δυσκολίες της, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι : οι έφηβοι δεν επιθυμούν ένα παιδαγωγό για να θαυμάζουν τις γνώσεις του αλλά θέλουν κοντά τους έναν  άνθρωπο να τους κατανοεί. Είναι  αλήθεια ότι οι οικογένεια και το σχολείο είναι οι πρώτοι πυλώνες διαπαιδαγώγισης των εφήβων και όταν αποκτήσουν γερά θεμέλια στην οικογένειά τους και αργότερα συναναστραφούν σωστούς παιδαγωγούς (  δασκάλους και καθηγητές ) θα επιτύχουν στην ζωή τους .

Ο κ. Ρόμπόλας έκλεισε την προλαλιά  του τονίζοντας ότι : ο έφηβος εύκολα θίγεται  , θυμώνει, μελαγχολεί και πεισμώνει .  Ο έφηβος είναι μια παράξενη ύπαρξη , αθώα σαν άγγελος , περήφανη σαν πρίγκιπας  , θαρραλέος σαν ήρωας , ενώ τις περισσότερες φορές, μιμείται όποιον θαυμάζει και έχει σαν πρότυπό του.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου κ.Σ.Λαναρά , από τον Διευθυντή Γυμνασίου κ.Σπ. Κονδραλή , τον Διευθυντή Λυκείου κ.Ν.Σταμάτη και τον πρόεδρο του  Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου  κ.Δ.Δημητρίου.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η πρώτη εισηγήτρια κ.Βασ.Μουρκογιάννη , φιλόλογος , απόφοιτη της Φιλοσοφικής  σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , η οποία παρουσίασε με χρήση διαφανειών τα ποσοστά σχολικού εκφοβισμού κατά την εφηβεία σε Ευρώπη και Αμερική, κατά την τελευταία δεκαετία

Ακολούθησε η εμπεριστατωμένη εισήγηση του Δρ. Σήφη Κουράκη για τις Σχέσεις των εφήβων μέσα και έξω από το σχολείο καθώς και η χρήση Διαδικτύου.

Ο κ.Ιωσήφ Κουράκης είναι :

Παιδοψυχολόγος- Νευροψυχολόγος Παίδων ,Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης , Παιδαγωγός και Εισαγγελικός Πραγματογνώμων .Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πατρών , Ιωαννίνων , ΑΤΕΙ Μεσολογγίου και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αθηνών.Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 33 χρόνια και έχει γράψει βιβλία Παιδαγωγικής και Νευροψυχολογίας.

Η εισήγηση προβλημάτισε τους ακροατές , οι οποίοι με μεγάλη προσοχή παρακολουθούσαν τις σκέψεις του και στο τέλος υπέβαλλαν ερωτήσεις για να λύσουν απορίες και να φύγουν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του.

Την ημερίδα , παρακολούθησαν εκτός των παραπάνω , ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Κ. Δαουτίδης , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Ν. Ψευτης , Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων , Δάσκαλοι , Καθηγητές και πλήθος Γονέων

Στο τέλος κάθε συνεδρίας ομάδας έγινε κλήρωση και τρεις τυχεροί μαθητές κάθε ομάδας κέρδισαν από ένα δωρεάν test προσωπικότητας και Επαγγελματικού προσανατολισμού , ενώ στο τέλος της απογευματινής εκδήλωσης διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες :

  • Βιβλίο για την Διάσπαση προσοχής
  • Άρθρα παιδοψυχολογίας
  • Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια όλοι εκείνοι που είχαν την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της ημερίδας.

Η εκπομπή «Ταξιδεύοντας με την Κουζίνα» στη Βόνιτσα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr