ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΠΟΥ: Ο κίνδυνος λιμού είναι υψηλός στη Γάζα

ΠΟΥ: Ο κίνδυνος λιμού είναι υψηλός στη Γάζα

ΠΟΥ: Ο κίνδυνος λιμού είναι υψηλός στη Γάζα

Ο Διευθυντής Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Μάικλ Ράιαν, επεσήμανε ότι «υπάρχουν κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας που πεθαίνουν από την πείνα και οδηγούνται στο χείλος της αβύσσου. Δεν είναι μέρη αυτής της σύγκρουσης και πρέπει να προστατεύονται, όπως και οι εγκαταστάσεις της Υγείας».

Τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι «ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα βρίσκεται στην καρδιά μιας τεράστιας καταστροφής», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί. Τόνισε ότι η πρόσβαση στη σωστή διατροφή έχει γίνει μείζον ζήτημα στη Λωρίδα της Γάζας, ειδικά με την απότομη μείωση του αριθμού των θερμίδων και της ποιότητας των τροφίμων που καταναλώνουν οι κάτοικοι της Γάζας.

Ο Ράιαν τόνισε ότι ο συνδυασμός «έλλειψης διατροφής, συνωστισμού και έκθεσης στο κρύο λόγω έλλειψης στέγης… θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες για την εξάπλωση επιδημιών σε μεγάλη κλίμακα», ειδικά μεταξύ των παιδιών, «και αρχίζουμε να τις βλέπουμε».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός αντιμετωπίζει συνεχείς «σοβαρές προκλήσεις» στο πλαίσιο της υποστήριξης του συστήματος υγείας στη Γάζα, σημειώνοντας ότι «περισσότεροι από 100.000 κάτοικοι της Γάζας είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν ή θεωρούνται αγνοούμενοι και πιστεύεται ότι είναι νεκροί». Τόνισε ότι «ο κίνδυνος λιμού είναι υψηλός και αυξάνεται καθημερινά, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται και η ανθρωπιστική πρόσβαση είναι περιορισμένη».

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ