Πού να μείνει μετά δικαιοσύνη για τον Παναιτωλικό;

Από εκείνους τους λίγους που διαχρονικά δεν ευνοούνται, πάντως, είναι διαχρονικά ο Παναιτωλικός

panaitolikos-1

Όποιος παρακολουθεί ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει αυταπάτες, ξέρει καλά τι είναι αυτό που πρέπει. Γι' αυτό και σχεδόν όλοι επιθυμούν να έχουν παρασκηνιακή δύναμη, ό, τι και να λένε.

Από εκείνους τους λίγους που διαχρονικά δεν ευνοούνται, πάντως, είναι διαχρονικά ο Παναιτωλικός που μετά την απίθανη διαιτησία που είχε στο παιχνίδι με την Κηφισιά, αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση, κάτι που δεν το συνηθίζει.

Πως όμως να μείνει χώρος για δικαιοσύνη για ομάδες σαν τον Παναιτωλικό, μπροστά σε μεγαθήρια όπως η Κηφισιά, η οποία κέρδισε στα χαρτιά ένα παιχνίδι με τον Βόλο, όπου ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλεσε έναν παίκτη της "μαϊμού";

Θα μου πεις, δεν είναι αυτό ρατσισμός και δεν πρέπει να τιμωρηθεί και μάλιστα σκληρά;

Σε μια χώρα όπου η ευνομία είναι το φόρτε της ασφαλώς, ίσως ακόμη και σε μια χώρα που δεν είναι αυτό το φόρτε της.

Ο νόμος, πλέον, δίνει την δυνατότητα στις αρχές που σχηματίστηκαν να καταλογίζουν ένα ματς σε βάρος μιας ομάδας για κάτι που είπε κάποιο στέλεχός της.

Το κακό είναι πως κανείς δεν είναι σίγουρος ότι η τιμωρία θα ήταν αντίστοιχη με αυτή του Βόλου αν στη θέση της Κηφισιάς ήταν ο Παναιτωλικός! Κι αυτό είναι το κακό, ότι τον φίλαθλο δεν μπορεί να τον πείσει κανείς για τις καλές προθέσεις του συστήματος.

Για παράδειγμα, εννοείται ότι οι ποινές για βία στα γήπεδα έγιναν πιο αυστηρές σωστά;

Κι όμως μόλις χθες μπήκε στο αρχείο, λόγω παρέλευσης της 8ετίας και κατά συνέπεια παραγραφής του αξιοποίνου των πράξεων, η δικογραφία για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2016, που διεκόπη όταν οι οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο!

Οι συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η καθυστέρηση καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία είχαν καταδικαστεί 23 άτομα, φαίνεται πως είναι οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την εξέλιξη, όπως επισημαίνουν δικηγόροι που τους εκπροσώπησαν!

Άντε μετά να πείσεις τον κάθε Παναιτωλικό ότι οι αποφάσεις παίρνονται με τα ίδια κριτήρια...

Εφημερίδα «Συνείδηση»

Αγρίνιο: Ο ορισμός του “σβήσε, καλά είσαι” σε ένα παρκάρισμα!