ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΑπό πού μαθαίνουν οι απατεώνες τα στοιχεία των γερόντων στα σπίτια;

Από πού μαθαίνουν οι απατεώνες τα στοιχεία των γερόντων στα σπίτια;

Από πού μαθαίνουν οι απατεώνες τα στοιχεία των γερόντων στα σπίτια;

Από πού μαθαίνουν οι απατεώνες τα στοιχεία των γερόντων στα σπίτια;

Ουδέποτε σταμάτησε και στο Αγρίνιο το φαινόμενο των τηλεφωνημάτων σε σπίτια προκειμένου να χειραγωγηθούν κυρίως ηλικιωμένοι συμπολίτες και να δώσουν χρήματα σε απατεώνες.
Κατά καιρούς επανέρχεται το θέμα και φαίνεται ότι η πρακτική των κυκλωμάτων είναι να κάνουν πολλά και συχνά αποτυχημένα τηλεφωνήματα μέχρι να πετύχουν το ένα θύμα που θα τους αποφέρει κάποιο εισόδημα.

Κυκλοφορούν πολλά ως φήμη αλλά είναι σίγουρη μια περίπτωση που το υποψήφιο θύμα κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη όταν του είπαν ότι η κόρη του είναι σε νοσοκομείο στη Πάτρα και χρειάζονται κάποια χρήματα για να μεταφερθεί αλλού. Έτυχε να ξέρει από νοσοκομεία, να μην πιστέψει την ιστορία και να κλείσει άμεσα το τηλέφωνο.

Όμως η ίδια η Αστυνομία λέει ότι αυτό το φαινόμενο γίνεται συνεχώς, όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά γενικότερα και χωρίς κάποια εποχικότητα, μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή.
Φαίνεται δηλαδή να υπάρχει κάποιο κύκλωμα που να ξέρει τη οικογενειακή κατάσταση σε πολλά σπίτια και να ψαρεύει τηλεφωνικά, κυρίως γιαγιάδες, συνήθως μόνες τους. Στις πιο πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν το μητρικό ένστικτο για να ταράξουν και να αγχώσουν το θύμα υπό τον φόβο να έχει πάθει κακό το παιδί του.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το πώς οι απατεώνες αυτοί ξέρουν ποιος μένει και ποιος όχι στο σπίτι. Μπορεί να το παρακολουθούν ή μπορεί να ξέρουν από κάποια εταιρικά στοιχεία την οικογενειακή κατάσταση. Από οποιαδήποτε εταιρία, οι πηγές είναι πολλές. Για να μην υποθέσουμε ότι την ξέρουν κι από πιο επίσημες πηγές, όπως ο ΕΦΚΑ ή Εφορία

Οπότε, μήπως πρέπει να μάθει και το επίσημο κράτος ποιοι πολίτες είναι υποψήφια θύματα και να κάνει κάποια καμπάνια ή να φτιάξει μια υπηρεσία για τις απάτες περισσότερο… ηλεκτρονική;

Εφημερίδα ‘Συνείδηση” 

Καμία απάντηση για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ