ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑυτό που μας είχε δώσει να καταλάβουμε ο Ζουράρις όταν ήρθε στο Αγρίνιο

Αυτό που μας είχε δώσει να καταλάβουμε ο Ζουράρις όταν ήρθε στο Αγρίνιο

Αυτό που μας είχε δώσει να καταλάβουμε ο Ζουράρις όταν ήρθε στο Αγρίνιο

Αυτό που μας είχε δώσει να καταλάβουμε ο Ζουράρις όταν ήρθε στο Αγρίνιο

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το θέμα με τον καθηγητή Ζουράρι είναι απλό κι ανθρώπινο: αγαπά υπερβολικά τον εαυτό του και ό, τι λέει (είτε το λέει μέσα από τους εθνικοπατριώτες ΑΝΕΛ, είτε το λέει μέσα από το πιο διεθνιστικό κομμάτι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ ,ως κάποιος που “γεννήθηκε αριστερός και είναι 70 χρόνια δάσκαλος”) δεν είναι πολιτική θέση αλλά μια ανακοίνωση στον καθρέφτη!

Παραξενεύτηκαν ή εξοργίστηκαν πολλοί με όσα είπε για το πρόγραμμα του κόμματός του, όπως «το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες». ‘Η παραξενεύτηκαν όταν αποκάλεσε «κωλόπαιδα» τους φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ή όταν είπε στην δημοσιογράφο ότι είναι συνιδιοκτήτης του καναλιού που εργάζεται και απαντά μόνο στις δικές του ερωτήσεις!

Γιατί όμως παραξενεύτηκαν ή εξοργίστηκαν; Επειδή “είναι μια ιδιαιτερότητα” όπως είπε ο αρχηγός του κόμματός του; Μα κάτι τέτοιο έχει πει ο Αλέξης Τσίπρας και για τον Πολάκη, ο οποίος έχει ησυχάσει εσχάτως. Ή μήπως δεν έχει αποκαλέσει “asset” τον Βαρουφάκη;

Ο καθηγητής Ζουράρις έχει πει ότι “δεν τρέχει κάτι αν χάσουμε μερικά νησιά θα τα ξαναπάρουμε πίσω”! Κι έχει πει το περίφημο “δέρκομαι (!) την μαλ…ία που σας δέρνει!”, μέσα στην Βουλή, μόνο και μόνο για να ψαχτούν όλοι τι είναι αυτό το “δέρκομαι”.

Όσοι τον έχουν ακούσει από κοντά το ξέρουν. Το διαπιστώσαμε κι εμείς όταν τον είδαμε πρόσφατα στο αμφιθέατρο στο Πανεπιστήμιο εδώ στο Αγρίνιο όπου τον είχαν καλέσει να μιλήσει-υποτίθεται- για την αειφορική ανάπτυξη. Απροετοίμαστος, ανερμάτιστος, πηδώντας από το ένα θέμα στο άλλο, αν ήταν κάποιος άλλος θα δυσφορούσαν όλοι.

Πρώτα προσέβαλε έμμεσα έναν καθηγητή λέγοντάς τον περίπου αδαή, στην συνέχεια μίλησε για τον εαυτό γύρω στην μισή ώρα και στο τέλος κατέληξε ότι η πρότασή του για την αειφορία είναι αυτό που έχει βιώσει στα κοινόβια των μοναστηριών όπου έχει περάσει κάποιον καιρό της ζωής του.

Απλά να τρως λιγότερο και να είσαι εγκρατής!

Κάτι σαν τον λιτό βίο του Βαρουφάκη, δηλαδή. Του άλλου μεγάλου νάρκισσου της πολιτικής ζωής της Ελλάδας των τελευταίων 15(μόλις) χρόνων που μοιάζουν πια με αιώνες…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Το ΚΑΠΗ στο Καινούργιο και το facebook…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ