ΠΟΥ για κορωνοϊό: Eπιταχύνεται η εξάπλωση της πανδημίας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά κοινωνική απόσταση και κατ’οίκον περιορισμό για την αναχαίτιση εξάπλωσης του κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διασποράς του κορωνοϊού, τη στιγμή που οι νεκροί ξεπερνούν τις 15.000 και η Ευρώπη σηκώνει βαρύ φορτίο.

«Η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται» δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Ο διευθυντής του ΠΟΥ τόνισε η πορεία της πανδημίας μπορεί να αλλάξει εάν εφαρμοστούν τα εξής:

«Η κοινωνική απόσταση και ο κατ’ οίκον περιορισμός είναι αμυντικά μέτρα. Για να νικήσουμε την πανδημία πρέπει να επιτεθούμε», τόνισε ο Τέντρος.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ προειδοποίησε, πριν από λίγες ημέρες, τους νέους ότι δεν είναι «αόρατοι» μπροστά στην πανδημία, απευθύνοντας έκκληση προς αυτούς να περιορίσουν την κοινωνική ζωή τους για να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους.

«Έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε αόρατοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο» είπε.

protothema.gr