ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠού φτάσαμε, Τζήμερος και Καρανίκας να λένε τα ίδια!

Πού φτάσαμε, Τζήμερος και Καρανίκας να λένε τα ίδια!

Πού φτάσαμε, Τζήμερος και Καρανίκας να λένε τα ίδια!

Πού φτάσαμε, Τζήμερος και Καρανίκας να λένε τα ίδια!

Η πιο…φιλελεύθερη οικονομικά πρόταση στην χώρα (και άρα η πιο μισητή αν δεις τον συσχετισμό δυνάμεων και την πλήρη κυριαρχία των κρατιστών ακόμη και μέσα στην ΝΔ) είναι χωρίς αμφιβολία ο ενιαίος φόρος, το περίφημο flat tax, που μέχρι τώρα ο μόνος που το ζητούσε ήταν ο Τζήμερος και το κόμμα του.

Με λίγα λόγια, καμία άλλη υποχρέωση, κανένας ΦΠΑ, φόρος κατανάλωσης, ΕΝΦΙΑ ή φόρος για σπίτι όπου μένεις και δεν βγάζεις κέρδος. Όλοι να συνεισφέρουν το 15% των εσόδων τους, πράγμα που για τους πλούσιους (εφόσον δεν έχουν παράθυρα διαφυγής) θα σημαίνει τεράστια ποσά στα κρατικά ταμεία και για τους φτωχούς μια απλή συμβολή. Αυτό εννοείται ότι θα δημιουργήσει δουλειές κι επιχειρήσεις αλλά θα σημαίνει παύση επιδομάτων!

Οπότε, καταλαβαίνετε, δεν θέλει να ακούει κανένας κάτι τέτοιο…

Όμως, έγινε η μεγάλη έκπληξη και την πρόταση την έκανε κι άλλος, ως “μια αριστερή (!) πρόταση και μια ιδεολογική ταξική διευκρίνηση”: ο Νίκος ο Καρανίκας, πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ίσως γι’ αυτό να τον έκοψε το κόμμα του από τις διαδικασίες για προτάσεις στην οικονομία που θα κατατεθούν σύντομα. Από την άλλη, ίσως να φταίει και ο εντυπωσιακός τρόπος που τα βρήκε πριν από καιρό με τον Άδωνι Γεωργιάδη ή η γνώμη που εξέφρασε για τα μπρος-πίσω με τον Πολάκη.

Σε κάθε περίπτωση, οι καιροί που διανύουμε είναι παράξενοι. Μπορούν να φέρουν στο ίδιο μετερίζι έναν ακραιφνή μαρξιστή με τον μόνο ίσως πολιτικό εκπρόσωπο του αντικρατισμού από Δεξιά

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο Θάνος Τζήμερος

«Επίθεση φιλίας» στα… χαϊβάνια

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ