ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίναι σαφές το πού αναπτύσσεται η Αιτωλοακαρνανία

Είναι σαφές το πού αναπτύσσεται η Αιτωλοακαρνανία

Είναι σαφές το πού αναπτύσσεται η Αιτωλοακαρνανία

Ανεξάρτητα από το πως βλέπει ο καθένας το μέλλον στην Αιτωλοακαρνανία, την Λευκάδα ή την όμορη Πρέβεζα είναι σαφές πλέον το πού βρίσκονται οι δουλειές, πού αναπτύσσεται η περιοχή.

Στα βορειοδυτικά παράλια του πάλαι ποτέ νομού, πάνω από το ύψος του Μύτικα (για λόγους που δεν έχουμε εδώ χώρο να αναπτύξουμε…) υπάρχει ένας οργασμός από οικοδομικές άδειες με ό, τι αυτό συνεπάγεται για δουλειές και εισοδήματα.

Αν ρωτήσει κανείς τις πολεοδομίες των δήμων Ακτίου-Βόνιτσας και Αγρινίου θα διαπιστώσει ότι στον πρώτο δήμο οι οικοδομές που έχουν πάρει μπροστά είναι διπλάσιες ή και παραπάνω από το δεύτερο δήμο. Κι αυτό παρότι σε Άκτιο-Βόνιτσα ζουν 10.000 άνθρωποι και στο Αγρίνιο ζουν 100.000!

Είναι η εκτίμηση και η προσμονή της επένδυσης σε κάτι που πάει καλά στην χώρα κι αυτό είναι ο τουρισμός. Σε συνδυασμό με την γειτνίαση με την Λευκάδα που ήδη προσπαθεί να φτιάξει τις υποδομές της, με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες που σιγά-σιγά συνδέονται αλλά και τις σημαντικές επενδύσεις που φαίνεται ήδη να τρέχουν, η βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία δεν τραβάει μόνο κεφάλαια αλλά και εργατικό δυναμικό.

Κι όλοι ξέρουν ότι αυτό το δυναμικό μέχρι τώρα ζούσε και δραστηριοποιούνταν στο Αγρίνιο. Ελάχιστες πόλεις είχαν και έχουν τόσο εξειδικευμένο τεχνικό κόσμο, τόσα συνεργεία, κατασκευαστές, χωματουργικές εταιρίες και μονάδες αυτοκινήτων, μαζί με υδραυλικούς, ψυκτικούς και ηλεκτρολόγους. Στο Αγρίνιο υπάρχει συνεργείο που απασχολεί ειδικό μηχανικό σε συγκεκριμένες εταιρίες που έχει έρθει από την…Σουηδία!

Κι αν όλα τα παραπάνω είναι άγνωστα για τον πολύ κόσμο(και την γνωστή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που επικρατεί στο Αγρίνιο) όλοι ξέρουν το ζήτημα των ανειδίκευτων εργατικών χεριών.

Όλο αυτό το δυναμικό λοιπόν στο Αγρίνιο δεν έχει τι να κάνει και δεν υπάρχει περίπτωση, ασφαλώς, να ξανακάνει την περιοχή αγροτική, όπως κάποιοι φαντάζονται. Η αγροτική παραγωγή θα πάει σε ξένα χέρια η θα μαραζώσει τα επόμενα χρόνια.

Οπότε, η ανάπτυξη ήδη έχει πάρει ρότα προς τα παράλια κι αυτό δεν αλλάζει. Το Αγρίνιο θα πρέπει να τρέξει για να σώσει ό, τι σώζεται…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ