ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Ποτέ τα προβλήματα δεν τα έλυσαν οι απόντες»

«Ποτέ τα προβλήματα δεν τα έλυσαν οι απόντες»

Συνέντευξη τύπου Ανδρέα Παπαδόπουλου, υποψήφιου Ευρωβουλευτή της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική Συνεργασία»

Εκλογή του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία της Κομισιόν, «προοδευτικό πρόσημο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γρηγόρης Ψαριανός: «Δεν αποκλείω τον Γιώργο Παπανδρέου στη συζήτηση για την Κεντροαριστερά»

Την ανάγκη ενίσχυσης του Κεντροαριστερού πόλου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και την αλλαγή συσχετισμών, μαζί με  εκκίνηση της συζήτησης για τον πολιτικό αυτό χώρο στην Ελλάδα, κατέδειξε ο Ανδρέας Παπαδοπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτική Συνεργασία», στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Αγρινίου, το περασμένο Σάββατο.

Στην εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία του κόμματος στην Πλατεία Δημοκρατίας, μαζί με τον κ. Παπαδόπουλο ήταν η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκη Φούντα, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΔΗΜ.ΑΡ., Παύλος Θεοδωρίδης.
Τον κ. Παπαδόπουλο καλωσόρισε ο κ. Θεοδωρίδης, ο οποίος έκανε λόγο για «πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες ζει η χώρα» και χαρακτήρισε ως «καθοριστικές τις εκλογές για την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη», αφού όπως είπε η σημερινή κατάσταση «δεν θυμίζει σε τίποτα τη συνθήκη του 1957». Περιέγραψε την σημερινή κατάσταση σε όλη την Ευρώπη, με «την ύπαρξη 20 εκατομμυρίων ανέργων», ενώ στην Ελλάδα, όπως είπε «υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και 2 εκατομμύρια πολίτες χωρίς πρόσβαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη». «Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, των λαών και της αλληλεγγύης», κατέληξε ο ίδιος, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ενιαίας εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην εισήγησή του, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές ως «μια κρίσιμη μάχη που δίνει το κόμμα για τη χώρα. Τόνισε την ανάγκη «να γυρίσει η Ευρώπη στις προοδευτικές της ρίζες και να στραφεί προς μια προοδευτική κατεύθυνση», ενώ προς το σκοπό αυτό, πρότεινε την εκλογή του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία της Κομισιόν.
Ο κ. Ψαριανός με τη σειρά του εξέφρασε την ελπίδα στις προσεχείς εκλογές «να εκλεγούν οι καλύτεροι», ενώ αναφέρθηκε ειδικά στο δήμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την επανεκλογή του κ. Καμίνη και του κ. Μπουτάρη αντίστοιχα. Στη συνέχεια, τάχθηκε κατά του ενδεχομένου αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ καταλήγοντας είπε ότι «θέλουμε περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη ή καθόλου», ενώ η κατάληξη της πορείας της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης θα μπορούσε να είναι η δημιουργία των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης».
«Η Ευρώπη δεν στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας όταν ξέσπασε η κρίση», είπε στην δική της εισήγηση η κα Φούντα και συμπλήρωσε ότι «θέλουμε μια άλλη, προοδευτική Ευρώπη, ανάκαμψη της χώρας μας και μια άλλη Ευρώπη με προοδευτικό πρόσωπο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη εκλογής του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία της Κομισιόν και την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη. Όσον αφορά στο θέμα της «χαλαρής» ψήφου που συνήθως διακρίνει τις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, πρόσθεσε ότι «ποτέ τα προβλήματα δεν τα έλυσαν οι απόντες». Αναφορά όμως έκανε και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, και προανήγγειλε την έναρξη συζήτησης αμέσως μετά την εκλογική αναμέτρηση, επισημαίνοντας ότι καταλυτικό ρόλο στη συζήτηση αυτή θα παίξουν και τα ποσοστά που θα λάβει η «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία». Στη συζήτηση μάλιστα εισήλθε και ο κ. Ψαριανός, ο οποίος είπε ότι σε ένα ενδεχόμενο ανασυγκρότησης του πολιτικού χώρου, ο ίδιος προσωπικά δεν θα απέκλειε ούτε τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr