ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;

Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;

Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;
  • Η δήλωση Βενιζέλου και η απάντηση Πλεύρη
  • Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα;
  • Είμαστε όντως στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη;

Πόσοι είναι τελικά οι θάνατοι από κορονοϊό– ανά εκατομμύριο κατοίκους- στην Ελλάδα; Όλα ξεκίνησαν με μια δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου που κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να πάρει θέση και να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις δυο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους από τον κορονοϊό, ανά εκατομμύριο κατοίκους.

“Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να πάρει θέση και να εξηγήσει τι συμβαίνει στη χώρα και η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να λάβουν αποφάσεις στηριζόμενοι επί των ιατρικών δεδομένων” τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: “Είμαστε μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο, με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, και η Πορτογαλία με δύο νεκρούς ανά εκατομμύριο και η Γερμανία με τέσσερις”.

«Πεθαίνουν σχεδόν 300 άνθρωποι την εβδομάδα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, απόλυτη αδιαφορία όλων. Άρα, δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Αφού μας το πουν οι γιατροί επισήμως και με το επιστημονικό τους κύρος και με την επιστημονική τους ευθύνη, η κυβέρνηση και όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί επί των ιατρικών δεδομένων. Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε αίσθηση.

Όμως τα στοιχεία διαψεύδονται από τον αρμόδιο υπουργό Θάνο Πλεύρη. Που μιλώντας στον Real FM απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, αν δείτε τον πίνακα με τα στατιστικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τους θανάτους ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, είμαστε στη 19η θέση και πάνω από εμάς είναι η Γαλλία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στον δε παγκόσμιο χάρτη, είμαστε στην 48η θέση και πάνω από εμάς είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Με χαροποιεί αυτό; Σας το λέω, όχι. Και ένας άνθρωπος να πεθάνει που ενδεχομένως να μπορούσε να σωθεί με θλίβει.

Η πραγματικότητα η οποία είναι κυνική αλλά πρέπει να την πούμε, είναι ότι οι θάνατοι έχουν πλήρη σχέση με το ποσοστό εμβολιασμού. Και για αυτό το λόγο, όσο οι χώρες θα έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών από εμάς τους τελευταίους μήνες, αυτομάτως θα έχουν και λιγότερους θανάτους».

Οι στατιστικοί πίνακες με τους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους

Εφημερίδα “Συνείδηση”

«Πάνω απ’ όλα είμαστε ΠΑΣΟΚ» λέει ο βουλευτής – Στηρίζει Λοβέρδο ο Δ.Κωνσταντόπουλος  

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr