ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδητα«Πώς θα πάνε σχολείο τα παιδιά 12-15 χρονών; Έχουν παιδιά να μεγαλώσουν!»

«Πώς θα πάνε σχολείο τα παιδιά 12-15 χρονών; Έχουν παιδιά να μεγαλώσουν!»

«Πώς θα πάνε σχολείο τα παιδιά 12-15 χρονών; Έχουν παιδιά να μεγαλώσουν!»

Ίσως η πιο…ψυχεδελική διαμαρτυρία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα κυκλοφορεί εδώ και αρκετές ώρες και κάνει θραύση στα δίκτυα.

Πρόκειται για μια πολυάριθμη ομάδα από Ρομά (οι απόψεις διίστανται σε ποια περιοχή ακριβώς) οι οποίοι διαμαρτύρονται για το… Α21! Το επίδομα παιδιών, με άλλα λόγια!

Τι συνέβη όμως; Σταματά το επίδομα; Μήπως κάποιος άγιος άνθρωπος κατάλαβε ότι από 5 παιδιά και πάνω πλέον δεν είναι επίδομα αλλά χρηματοδότηση μιας καταναγκαστικής διαδικασίας, μιας δουλείας, μέσα στην οποία ζουν ειδικά τα κορίτσια από πολύ μικρά;

Ώστε να έχουν για να κανα -δυο δεκαετίες εισόδημα και μετά αναμένουν τις επόμενες γενιές να κάνουν το ίδιο;

Όχι, ό, τι ίσχυε πριν, ισχύει και τώρα. Απλά τώρα εφαρμόζεται ο νόμος πιο αυστηρά σχετικά με τις απουσίες των παιδιών. Με άλλα λόγια, αν δεν αποφοιτήσει το παιδί από το σχολείο, επίδομα δεν έχει!

Ε, οι συμπολίτες Ρομά (μόνο άντρες ήταν στο πλάνο) μαζεύτηκαν να διαμαρτυρηθούν ακριβώς γι’ αυτό. Διότι, λέει, δεν είναι αντίθετοι να πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο αλλά από… 4 ετών μέχρι…10!

Από κει και πάνω, όπως λέει ο κεντρικός ομιλητής στο βίντεο, “12, 13, 14, 15 χρονών τα παιδιά δεν γίνεται να πάνε σχολείο! Έχουν…παιδιά, έχουν υποχρεώσεις”!

Να ξαναγράψουμε ότι μιλάνε για 12 και 13 ετών παιδιά που έχουν τα δικά τους παιδιά;

Κανονικά μετά από αυτό το βίντεο, αντί να μας φαίνεται αστείο, θα έπρεπε να έχουμε τρέξει να φύγουμε από την χώρα αλλά έχουμε πάθει μιθριδατισμό…

Για να μην τα πολυλογούμε, η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα κάποιον ή κάποια πολιτικό ηγέτη ή ηγέτιδα που θα πάει σε αυτούς τους ανθρώπους και θα τους πει: “κύριοι, τα παιδιά 12, 13, 14 και 15 ετών- αλλά και 16 και 17 και 18 στα σύγχρονα χρόνια- είναι για να ζήσουν, να παίξουν και να πάρουν εφόδια για την ζωή. Όχι για να γεννάνε και να πέφτει το επίδομα λόγω… κουλτούρας”.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Οι υποψήφιοι των… υποψηφίων – Η β’ και δυσκολότερη φάση για τους υποψηφίους δημάρχους του Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ