ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠώς πήγαν να κάψουν την Πάτρα: Βρήκαν ξερά χόρτα ποτισμένα με βενζίνη

Πώς πήγαν να κάψουν την Πάτρα: Βρήκαν ξερά χόρτα ποτισμένα με βενζίνη

Πώς πήγαν να κάψουν την Πάτρα: Βρήκαν ξερά χόρτα ποτισμένα με βενζίνη

Τα ενδεχόμενο του εμπρησμού ή της αμέλειας ήταν τα πρώτα που άρχισαν να εξετάζουν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών από τη στιγμή που έσβησαν οι φλόγες της καταστροφικής πυρκαγιάς στις παρυφές της Πάτρας.

Με την διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την φωτιά της Τετάρτης είχε επιφορτιστεί κλιμάκιο της πυροσβεστικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι έρευνες φαίνεται ότι άρχισαν να αποδίδουν κι έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thebest λίγο πάνω από τη Μ.Ο.Μ.Α. εντοπίστηκε εμπρηστικός μηχανισμός, τέσσερα ματσάκια από ξερά χόρτα – στάχυα ποτισμένα με βενζινοειδές, πάνω από τις αποθήκες πυρομαχικών.

Οι έρευνες συνεχίζονται και όλοι αναμένουν με αγωνία το αποτέλεσμά τους.

Kάποιοι, όπως φαίνεται, εκμεταλλευόμενοι το δυνατό αέρα, αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα καταστροφικά σχέδιά τους με αυτοσχέδιους μηχανισμούς ανάφλεξης οι οποίοι αρκούν για να μετατρέψουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και τα ξερά χόρτα σε πύρινη κόλαση.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή της Ελεκίστρας και μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε στο Σούλι και στην Καρυά, φτάνοντας μέχρι τον Ριγανόκαμπο, αφήνοντας πίσω της πέντε καμένα σπίτια, ζημιές σε άλλα πέντε, καμένη γη και πολλές απορίες για τους λόγους που την προκάλεσαν.

Απορίες που σιγά σιγά λύνονται με την εξεύρεση των μέσων που χρησιμοποιήσαν οι εμπρηστές.

Φωτογραφία: pelop.gr

«Έτρωγα παγάκια για να μείνω αδύνατος» – Η απίστευτη πορεία του χρυσού Ολυμπιονίκη Στέφανου Ντούσκου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr