ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠεριβαλλονΠώς περιθάλπονται τραυματισμένα είδη ορνιθοπανίδας στην Προστατευόμενη Περιοχή Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Πώς περιθάλπονται τραυματισμένα είδη ορνιθοπανίδας στην Προστατευόμενη Περιοχή Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Πώς περιθάλπονται τραυματισμένα είδη ορνιθοπανίδας στην Προστατευόμενη Περιοχή Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Οι επόπτες – φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου -Ακαρνανικών Ορέων μετά από ενημέρωση πολιτών αλλά και κατά την διάρκεια εκτέλεσης εργασιών πεδίου, συνέλεξαν τον Ιανουάριο του 2021 έως και σήμερα, 7 συνολικά τραυματισμένα είδη ορνιθοπανίδας από την Προστατευόμενη Περιοχή Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο Φορεων Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συλλέχθηκαν ένα φοινικόπτερο (Phoenicopterusruber) από το Διόνι, 2 λευκοπελαργοί (CiconiaCiconia) από την Κατοχή, 2 αρπακτικά – μια γερακίνα (Buteobuteo) και ένας μπούφος (Bubobubo) – από το Αιτωλικό και το Νεοχώρι αντίστοιχα, ένας ασημόγλαρος (LarusMichahellis) από το Ευηνοχώρι καθώς και ένας πορφυροτσικνιάς (Ardeapurpurea) από το Αιτωλικό.

Τα τραυματισμένα πουλιά διακομίζονται για νοσηλεία την ημέρα περισυλλογής τους ή την επόμενη στο Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα. Η μεταφορά τους γίνεται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας. Στα τραυματισμένα ζώα χορηγείται νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και στη συνέχεια τοποθετούνται σε χαρτοκιβώτιο μεταφοράς. Για την ασφαλή μεταφορά των ζώων ανοίγονται στα χαρτοκιβώτια κατάλληλα ανοίγματα για τη διέλευση αέρα ενώ μέσα τοποθετούνται στρώσεις από σχισμένα σε λουρίδες φύλλα εφημερίδας.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί τους κατοίκους της προστατευόμενης περιοχής για την ευαισθητοποίησή τους και την ενημέρωση του Φορέα, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας για τη βοήθεια του καθώς και την ΑΝΙΜΑ και για την άμεση ανταπόκριση τους.

Για την προστασία της άγριας ζωής, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέωνπαρακαλεί τους πολίτες σε περίπτωση ανεύρεσης τραυματισμένων πουλιών ή και άλλων ειδών άγριας ζωής, να ενημερώνουν στο τηλέφωνο του Φορέα 2632055094 ή το Δασαρχείο Μεσολογγίου (2631028818). Σε περίπτωση ανεύρεσης τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τον Φορέα ή το λιμεναρχείο Μεσολογγίου 2631051211″.

ΓΕΑ: Ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα αθλητικά τμήματα και τον Οκτώβριο τα υπόλοιπα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ