ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΤεχνολογιαΠώς να προστατέψετε τις «ευαίσθητες» φωτογραφίες σας – Οδηγός για iOS και Android

Πώς να προστατέψετε τις «ευαίσθητες» φωτογραφίες σας – Οδηγός για iOS και Android

Πώς να προστατέψετε τις «ευαίσθητες» φωτογραφίες σας – Οδηγός για iOS και Android

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες των smartphones που επιθυμούν να έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα πιο προσωπικές και «ευαίσθητες» φωτογραφίες τις οποίες δεν επιθυμούν να τις μοιραστούν με άλλους.

Γι’ αυτό το λόγο, τόσο η Apple μέσω του IOS 16 όσο και τα τηλέφωνα που λειτουργούν με Android λογισμικό προσφέρουν λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Κρυμμένη ανάμεσα στις πιο «φανταχτερές» νέες λειτουργίες του iOS 16 είναι μια μικρή αλλά καλοδεχούμενη προσθήκη που ονομάζεται «βιομετρικά κλειδώματα στα κρυφά και διαγραμμένα άλμπουμ». Είναι ένας μηχανισμός που προσδίδει ασφάλεια στον χρήστη καθώς μετατρέπει τον φάκελο σε κρυφό και έρχεται πιο κοντά στη λειτουργία Locked Folder του Android (που εξακολουθεί να είναι ανώτερη).

Ακολουθούν οι τρεις τρόποι για να αποκρύψουμε τις εικόνες που επιθυμούμε, όπως τους έχει καταγράψει το Wirecutter των nytimes.com:

Πώς να κλειδώσετε τις φωτογραφίες σας

Αν χρησιμοποιείτε κινητό με σύστημα Android, πρέπει να ανοίξετε την εφαρμογή Google Photos και να πατήσετε Βιβλιοθήκη > Βοηθητικά προγράμματα > Ρύθμιση κλειδωμένου φακέλου.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη και προσθέστε φωτογραφίες σε αυτό το άλμπουμ. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερες εικόνες αργότερα, μπορείτε είτε να επιστρέψετε σε αυτό το σημείο, είτε να ανοίξετε μια φωτογραφία, να πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες και στη συνέχεια να επιλέξετε Μετακίνηση στον κλειδωμένο φάκελο.

Στα iPhone η δυνατότητα κλειδώματος φωτογραφικών άλμπουμ συνήθως είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Αν όμως δεν είναι, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Φωτογραφίες και επιλέξτε την επιλογή Χρήση Αναγνωριστικού Προσώπου (ή Αφής) στην ενότητα Κρυφό Άλμπουμ.

Μάλιστα, για να προσθέσετε φωτογραφίες, πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες σε μία εικόνα και να επιλέξετε Απόκρυψη.

Απόκρυψη κοινοποιημένων φωτογραφιών

Αν χρησιμοποιείτε κινητό με σύστημα Android, πρέπει να ακολουθήσετε μερικά βήματα, σε περίπτωση που θέλετε να κρατήσετε κρυφές φωτογραφίες, τις οποίες όμως ήδη έχετε μοιραστεί ηλεκτρονικά με άλλα άτομα.

Αρχικά, ανοίγετε το Google Photos επιλέγοντας την καρτέλα Κοινή Χρήση και στη συνέχεια αφαιρείτε εικόνες ή άλμπουμ που δεν θέλετε να μοιραστείτε ξανά. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε πάνω στο άλμπουμ ή στη φωτογραφία το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες, στη συνέχεια τις Επιλογές και απενεργοποιήστε την κοινή χρήση συνδέσμων.

Σε περίπτωση που έχετε iPhone ανοίγετε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέγετε την καρτέλα Άλμπουμ. Έπειτα, ανοίγετε τα Κοινόχρηστα Άλμπουμ για να δείτε τι έχετε μοιραστεί και αφαιρείτε εικόνες πατώντας το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες. Εκεί επιλέγετε: Κοινόχρηστες λεπτομέρειες άλμπουμ > [Όνομα χρήστη] > Κατάργηση συνδρομητή.

Πηγή: ethnos.gr

Μεσολόγγι: Δημοπρατείται η ανακατασκευή του Τρικούπειου – Θα δημιουργηθεί συνεδριακό κέντρο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ