ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠώς να καθορίσεις την ατζέντα με τόσα αυτογκόλ;

Πώς να καθορίσεις την ατζέντα με τόσα αυτογκόλ;

Πώς να καθορίσεις την ατζέντα με τόσα αυτογκόλ;

Πώς να καθορίσεις την ατζέντα με τόσα αυτογκόλ;

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο που σήμερα ολοκληρώνεται και τυπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να καθορίσει την ατζέντα. Αφ’ ενός η επιμονή του στην «προοδευτική διακυβέρνηση» με κάθε δυνατό τρόπο είτε με ανοχή, είτε με κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», τον έθεσε θέση «καρπαζοεισπράκτορα» καθώς η απάντηση όλων (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΜέρΑ25) ήταν «όχι», αφ’ ετέρου δέχθηκε μια πλαγιοκόπηση από το Βαρουφάκη, που με τη «Δήμητρα» έδωσε την πάσα στο Μητσοτάκη να επαναφέρει στην προεκλογική ατζέντα το «σκιάχτρο» της αβεβαιότητας του καλοκαιριού του 2025.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν ο Κατρούγκαλος, που επανέφερε το «σκιάχτρο» του ασφαλιστικού – φορολογικού. Το αν ο Κατρούγκαλος ήταν ο «μαρτυριάρης» όπως λέει η ΝΔ και αποκάλυψε το απόκρυφο σημείο στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει πως αυτό το αυτογκόλ τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι ανεπίτρεπτο. Γιατί, εδώ δεν μιλάμε για κάτι που αφορά μόνο τη μεσαία τάξη. Ούτε η άλλως και με χαμηλότερες εισφορές η εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας για το ασφαλιστικό σύστημα είναι ότι δεν έχει ανταποδοτικότητα, είτε κατά περιόδους πληρώνει χαμηλότερες είτε υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Γι’ αυτό και όταν ο Κατρούγκαλος ως Υπουργός συσχέτισε τις εισφορές με το τζίρο των ελεύθερων επαγγελματιών ο κόσμος έφριξε. Και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις των παραγόντων της αγοράς στις προχθεσινές δηλώσεις Κατρούγκαλου, που έβγαλαν τα επιμελητήρια στα κάγκελα. Και όσο κι αν προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψει τη ζημιά «αποσύροντας» τον Κατρούγκαλο, αυτή δεν μαζεύεται.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Τα αποτελέσματα περιμένουν και οι αυτοδιοικητικοί 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ