ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΠώς αποτιμά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Πώς αποτιμά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Πώς αποτιμά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου

Με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην ΔΕΘ πριν λίγες ημέρες από τον πρωθυπουργό, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προχωρά σε αποτίμηση των εξαγγελιών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το γεγονός ότι προβλέπονται να δοθούν συνολικά περίπου 3 δισ. είναι θετικό, όπως επίσης και τα μέτρα των φοροελαφρύνσεων, αλλά και των μειώσεων των ασφαλιστικών εισφορών.

Εξακολουθεί όμως να υπάρχει έντονος προβληματισμός και αγωνία για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της αγοράς, εάν μέρος των συνολικών μέτρων θα φθάσουν άμεσα σε αυτές για να μπορέσουν να επιβιώσουν σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

Δεν έγινε επίσης καμία αναφορά στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας χωρίς την υπαιτιότητα των επιχειρήσεων που ακόμη και σήμερα προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους μετά τα επαναλαμβανόμενα λοκντάουν.

Η έλλειψη ρευστότητας που εξακολουθεί να υπάρχει στις μικρές επιχειρήσεις , σε συνδυασμό με την αδυναμία πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό αλλά και την άνοδο των τιμών των προϊόντων προβληματίζει έντονα τους συναδέλφους.

Οι μικρές επιχειρήσεις της αγοράς στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που συνεχίζει να μας δοκιμάζει εξακολουθούν να κρατούν υπεύθυνη στάση, καθιστώντας την αγορά ασφαλή προορισμό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Η κυβέρνηση έχει χρέος να θέσει άμεσα ως εθνική προτεραιότητα την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της εθνικής μας οικονομίας, οι οποίες συμβάλλουν τόσο στα έσοδα του κράτους όσο και στην απασχόληση.

Αγρίνιο: Τιμάται η μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Άγιο Κωνσταντίνο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr