ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα Νεα«Πόνταρε» στην αφέλεια και έβγαλε 6 εκατ. ευρώ από ξένους λογαριασμούς η σπείρα των Ρομά

«Πόνταρε» στην αφέλεια και έβγαλε 6 εκατ. ευρώ από ξένους λογαριασμούς η σπείρα των Ρομά

«Πόνταρε» στην αφέλεια και έβγαλε 6 εκατ. ευρώ από ξένους λογαριασμούς η σπείρα των Ρομά

Το ιλιγγιώδες ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται πως είναι η λεία πολυμελούς σπείρας απατεώνων, την οποία εξάρθρωσαν τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη σύλληψη του φερόμενου ως αρχηγού, των δύο υπαρχηγών του και ακόμα 21 βασικών μελών.

Τα μέλη του κυκλώματος έστηναν τηλεφωνικά κέντρα σε καταυλισμούς Ρομά, προκειμένου να μην μπορούν να πλησιάσουν οι διωκτικές αρχές. Oι δράστες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, καταχωρημένα σε ανύπαρκτα πρόσωπα και είχαν άριστη γνώση χρήσης του διαδικτύου και των εφαρμογών των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματά τους και με διάφορα τεχνάσματα τα έπειθαν να τους αποκαλύπτουν τους κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, τους οποίους άδειαζαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ανεβάζοντας το όριο ανάληψης στο ανώτατο.

Τις περιόδους, που η πολιτεία κατέβαλε επιδόματα, όπως το fuel pass, αυτή ήταν η δικαιολογία τους, αλλά χρησιμοποιούσαν ακόμα και τη ”Διαύγεια”, μέσω της οποίας έβλεπαν εταιρείες που είχαν συμβάσεις με δήμους και περίμεναν χρήματα. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, κατάφεραν να αρπάξουν από εταιρεία εισαγωγής ενδυμάτων 250.000 ευρώ, σημειώνει το huffingtonpost.gr.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε και 1200 ”μουλάρια” – καταθέτες δηλαδή που το παράνομο χρήμα έμπαινε στο λογαριασμό τους και, με αμοιβή 200-600 ευρώ, εκείνοι με τη σειρά τους το έδιναν στον αρχηγό του κυκλώματος.

Η σπείρα ξεκίνησε τη δράση της από τον Φεβρουάριο του 2022 και μέχρι την εξάρθρωσή της είχε εξαπατήσει 670 πολίτες, όλων των ηλικιών και των οικονομικών στρωμάτων.

Δείτε τις ανακοινώσεις που έγιναν από την Αστυνομία και λάβετε τα μέτρα σας γιατί ο κίνδυνος καραδοκεί:

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ