Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στο Αφγανιστάν – Σύγκρουση βυτιοφόρου με λεωφορείο και μοτοσικλέτα

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν το πρωί στο νότιο Αφγανιστάν σε σύγκρουση μεταξύ βυτιοφόρου, λεωφορείου και μοτοσικλέτας, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσαν…

afganistan-car-accident

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν το πρωί στο νότιο Αφγανιστάν σε σύγκρουση μεταξύ βυτιοφόρου, λεωφορείου και μοτοσικλέτας, η οποία προκάλεσε πυρκαγιά, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της επαρχίας Χελμάντ.

«Νωρίς σήμερα το πρωί, 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν ένα λεωφορείο, ένα βυτιοφόρο και μια μοτοσικλέτα» σε δρόμο της επαρχίας Χελμάντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη Μοχάμαντ Κάσιμ Ριγιάζ.

Άλλοι τριάντα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, δήλωσε στη συνέχεια άλλη επίσημη πηγή στην ίδια επαρχία.

Το βυτιοφόρο μετέφερε βενζίνη και μετά τη σύγκρουση τα οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και απανθρακώθηκαν αρκετά θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

Το δυστύχημα, υπό ακόμα αδιευκρίνιστες συνθήκες, συνέβη σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, με την πρωτεύουσα Καμπούλ, στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Στο οδικό δίκτυο του Αφγανιστάν, ορεινής χώρας που έχει σημαδευτεί από τέσσερις δεκαετίες πολέμου, συμβαίνουν συχνά θανατηφόρα δυστυχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο