ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΗ πολυκοσμία στα ψηφοδέλτια και οι αναπόφευκτες γκρίνιες…

Η πολυκοσμία στα ψηφοδέλτια και οι αναπόφευκτες γκρίνιες…

Η πολυκοσμία στα ψηφοδέλτια και οι αναπόφευκτες γκρίνιες…

Είτε φτάσουν στο μάξιμουμ, είτε όχι, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν καταβάλλει προσπάθεια να προσεγγίσουν το 150% που θέτει ο εκλογικός νόμος για τους υποψηφίους και να γεμίσουν τα ψηφοδέλτιά τους με όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους.

Η πολυκοσμία όμως στα ψηφοδέλτια φέρνει και γκρίνιες… γιατί στη μέση υπάρχει και η μάχη του σταυρού και η πάντοτε θεμιτή φιλοδοξία του κάθε υποψηφίου να προσπαθεί να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Οι επικεφαλής λοιπόν των ψηφοδελτίων αυτό το διάστημα δεν εκλήθησαν απλώς να φτιάξουν πολυπληθέστερα ψηφοδέλτια, αλλά και να διατηρήσουν εσωτερικές ισορροπίες.  Αλλά όπως λέει ο σοφός λαός και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται, αφού εξάλλου ανέκαθεν υπήρχαν και οι εσωτερικές συμφωνίες «ανταλλαγής» σταυρών.

Και επειδή οι αρκετοί επικεφαλής ένιωσαν «στριμωγμένοι» από το 150%, πόνταραν εξάλλου και στη λογική ότι ένα ψηφοδέλτιο όσο πληρέστερο, είναι τόση μεγαλύτερη δυναμική θα έχει, στο τέλος «ζύγισαν» τα πράγματα υπολογίζοντας ότι μπορεί να υποστούν κάποιες γκρίνιες, αλλά το ισοζύγιο θα είναι θετικό για το συνδυασμό τους.

Ίδωμεν…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Υποψήφιοι για τις «τρύπες» των ψηφοδελτίων ή για «τρέξιμο»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ