ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠολυχρονόπουλος: Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και ναρκομανείς, καταγγέλλει πρώην εθελόντρια

Πολυχρονόπουλος: Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και ναρκομανείς, καταγγέλλει πρώην εθελόντρια

Πολυχρονόπουλος: Έβγαζε κάρτες σε άστεγους και ναρκομανείς, καταγγέλλει πρώην εθελόντρια

Συγκλονιστικές είναι οι νέες καταγγελίες που έρχονται το φώς της δημοσιότητας για τη σκοτεινή δραστηριότητα του Άλλου Ανθρώπου, Κώστα Πολυχρονόπουλου. Πρώην εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του MEGA για το όσα συνέβαιναν παρασκηνιακά. Σύμφωνα με όσα λέει η πρώην εθελόντρια, ο Πολυχρονόπουλος «γλέντησε» μέσα στον Άλλο Άνθρωπο παρουσιάζοντας ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι, όπως είπε, «έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί».

«Οι λογαριασμοί στην μαμά του, τον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι “δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν”. Πάει τώρα να μοιράσει την ευθύνη και αυτό γιατί ξέρει καλά να χειρίζεται την ψυχολογία του πλήθους. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη» συμπλήρωσε η ίδια πρώην εθελόντρια.

Σύμφωνα με την ίδια ο Πολυχρονόπουλος επιχειρούσε να ξεγελάσει κι άλλον κόσμο λέγοντας ότι θα πάει να μαγειρέψει για τους πρόσφυγες στη Γάζα… την ώρα που κανείς δεν μπορεί να περάσει από το σημείο. Όταν κάποιος του ανέφερε ότι είναι αδύνατον να πάει, ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δεν μπορεί, εκείνος, πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η εθελόντρια, χρησιμοποίησε παραποιημένες φωτογραφίες ότι δήθεν βρίσκεται στον Λίβανο.

Ωστόσο και στην Καρδίτσα, κατά την διάρκεια της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η περιοχή απο τις πλημμύρες, είπε ότι πράγματι πήγε αλλά αλλά δεν έκανε τίποτα. «Μια φορά μαγείρεψε και μετά έφυγε αφήνοντας δυο κοπέλες εκεί. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το 3ορφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτίρια γιατί άφηνε απλήρωτα ενοίκια και είχαν μαζευτεί», κατέληξε.

«Δεν μας νοιάζει το ελάττωμα του Κώστα Πολυχρονόπουλου. Μας νοιάζει ότι το ήξεραν όλοι εκείνοι και δεν τον έστειλαν σπίτι του. Ξέρει να παίζει καλό θέατρο, είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει. Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κώστας δεν τα έχει δει άλλη οργάνωση», τονίζει σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της.

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν «βγάλει» από την μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ τον “Άλλο Άνθρωπο”. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που «έφαγε» τις καταγγελίες. Του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει και ότι δεν πάει άλλο. όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραία σημεία, σηκώνονταν και έφευγαν εκείνοι και έφτιαχναν άλλες κουζίνες. Εγώ είχα πάει τις 2 πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό. Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα «γεια σας» και έφυγα. Το πρώτο που μού χτύπησε στο μάτι όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα, να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλεύονταν», είπε.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του «Άλλου Ανθρώπου» επιμένει ότι δεν υπάρχει πόρισμα.

«Συντελείται αυτήν την στιγμή στα ΜΜΕ μια ανθρωποφαγία, ένας γκεμπελισμός του ‘πες, πες, πες’ κάτι θα μείνει, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πιστεύει φήμες και διαδόσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, αποδεικνύονται εντελώς εξωπραγματικές», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ