ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΕίμαστε (πολύ) ψηλά στις προτεραιότητες για την ενδοοικογενειακή βία

Είμαστε (πολύ) ψηλά στις προτεραιότητες για την ενδοοικογενειακή βία

Είμαστε (πολύ) ψηλά στις προτεραιότητες για την ενδοοικογενειακή βία

Είμαστε (πολύ) ψηλά στις προτεραιότητες για την ενδοοικογενειακή βία

Η είδηση ότι στο Αγρίνιο ιδρύεται εντός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας από μόνη της είναι θετική, καθώς ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και θα υπάρχει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Υπάρχει, όμως, και η παράμετρος της σημασίας που δίνεται για την περιοχή μας στο φαινόμενο. Οι αναλύσεις φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα στην περιοχή καθώς το Αγρίνιο θα έχει τέτοιο τμήμα νωρίτερα από πολλές άλλες πόλεις, προφανώς και λόγω συμβάντων ή κομβικής θέσης στην περιοχή αλλά και λόγω πληθυσμού.

Αν δει κανείς προσεκτικά τις 6 περιοχές που έχουν σήμερα τέτοιο τμήμα είναι η Ομόνοια, ο Πειραιάς, η Αγία Παρασκευή, το Περιστέρι κι ο Άλιμος στην Αθήνα και ένα στην Θεσσαλονίκη. Κεντρικά δηλαδή…

Και τώρα φτιάχνονται άλλα τρία τέτοια γραφεία στην Αθήνα αλλά και σε Πάτρα. Λάρισα, Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα, Σέρρες, Βόλο, Χαλκίδα και Αγρίνιο.

Με λίγα λόγια στην… ενδεκάδα των μεγάλων πόλεων το Αγρίνιο. Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα, όχι για κανένα καλό νέο…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο κ. Σαλμάς ήταν σαφής: «Αναβάθμιση θα ήταν οι τρεις Μητροπόλεις, όχι υποβάθμιση»

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ