ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠολύ ανήσυχος ακούστηκε ο Σπήλιος Λιβανός

Πολύ ανήσυχος ακούστηκε ο Σπήλιος Λιβανός

Πολύ ανήσυχος ακούστηκε ο Σπήλιος Λιβανός

Πολύ ανήσυχος ακούστηκε ο Σπήλιος Λιβανός

Όποιος άκουσε το πρωί της Τετάρτης βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, πρώην υπουργό και νυν  επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Σπήλιο Λιβανό, στο ραδιόφωνο του Σκάι να εξηγεί τι συνέβη στην Κωνσταντινούπολη με τον Χουλουσί Ακάρ και τους Έλληνες κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί παρά να ανησύχησε.

Για την ακρίβεια δεν έχουμε ξανακούσει τόσο ανήσυχο τον κ. Λιβανό, «θορυβημένος» θα ήταν η σωστότερη απόδοση της αίσθησης που έβγαλε στον αέρα και μάλιστα χωρίς προσπάθεια ωραιοποίησης ή κατευνασμού.

Σύμφωνα με τον Έλληνα επικεφαλής δεν είχε καμία σχέση αυτή η επίσκεψή του στην Πόλη με όλες τις άλλες φορές που έχει πάει. «Ακόμη και όταν καθίσαμε να φάμε με Τούρκους και η κουβέντα πήγε στην πολιτική καταλάβαμε ότι τους έχουν περάσει πως υπάρχουν πράγματα που τους ανήκουν, πράγματα που για χρόνια θεωρούσαμε λυμένα.

Το καταλαβαίνεις παντού, η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, ο Ερντογάν θέλει στα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας το 2023 να έχει αφήσει μια άλλη κληρονομιά. Πρέπει να είμαστε σε όλα έτοιμοι», είπε μεταξύ άλλων!

Υπάρχουν, βέβαια, και οι συμπολίτες μας που ξέρουν όλες τις συνομωσίες και τα παγκόσμια κόλπα και λένε ότι δεν γίνεται πόλεμος(μωρέ) με την Τουρκία, «έτσι τα λένε για να αγοράζουμε όπλα» ή «έτσι τα λένε γιατί έχει εκλογές και ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης»(έτσι, χωρίς διαχωρισμό μεταξύ τους)! Βολικό ακούγεται αλλά ποιος θα πίστευε πριν κάτι μήνες ότι στην Ευρώπη θα γινόταν εισβολή και πόλεμος; Κανείς.

Από την άλλη, αν αντελήφθημεν πλήρως τον προβληματισμό του Σπήλιου Λιβανού, καλό είναι να συνεχίσουμε κανονικά τις ζωές μας αλλά να μην απομακρύνονται και πολύ από την χώρα όσοι είναι σε στρατεύσιμη ηλικία!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Η αναφορά Λιβανού στην Κύπρο εξόργισε τον Ακάρ

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ