ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠολλά τα προβλήματα στους δρόμους του Αγρινίου

Πολλά τα προβλήματα στους δρόμους του Αγρινίου

Πολλά τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο του Αγρινίου, σύμφωνα με τις καταγγελίες αναγνωστών

Πολλά τα προβλήματα στους δρόμους του Αγρινίου

Τη στιγμή που οι μεγάλοι οδικοί άξονες προχωρούν, η καθημερινότητα των οδηγών είναι τα μπαλώματα και οι λακκούβες στους δρόμους γύρω από την πόλη μας

 

Αποδέκτης καταγγελιών αναγνωστών για σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του δήμου Αγρινίου έγινε τις τελευταίες ημέρες η εφημερίδα «Σ». Μπορεί οι μεγάλοι οδικοί άξονες να έχουν πάρει μπρος και σε πολλά σημεία της η Αιτωλοακαρνανία να θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο, τα έργα αυτά όμως έχουν μακρινό ορίζοντα ολοκλήρωσης, τη στιγμή που η καθημερινότητα των πολιτών είναι να έρχονται αντιμέτωποι με λακκούβες και κακοτεχνίες στο ήδη υπάρχον οδικό δίκτυο. Όπως μας ανέφεραν λοιπόν οι αναγνώστες μας, κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχουν ήδη καταγγελθεί στον δήμο Αγρινίου. Εμείς εδώ όμως επιχειρούμε μια συνολική καταγραφή όλων των ζητημάτων και καλούμε κάθε αρμόδιο, δήμο, περιφέρεια ή υπουργείο Υποδομών, να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η πρώτη περίπτωση, μας έγινε γνωστή από κατοίκους του Λιγοβιτσίου και αφορά σε λακκούβες που υπάρχουν στο οδόστρωμα, κοντά στο σημείο που είναι το νοητό όριο των δήμων Αγρινίου και Αστακού. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν συμβεί δυστυχήματα εξαιτίας των τρυπών στο οδόστρωμα, ενώ η κατάσταση χειροτέρεψε σαφώς μετά τις τελευταίες βροχές. «Δεν είναι δύσκολο να έρθει ένα συνεργείο του δήμου και να βουλώσει τις λακκούβες με λίγο τσιμέντο», μας αναφέρουν οι ίδιοι, επισημαίνοντας ότι στη συνέχεια του δρόμου που βρίσκεται στα όρια του δήμου Αστακού, αντίστοιχες εργασίες αποκατάστασης έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό.

Από την ίδια περιοχή μας έρχεται και άλλη μια καταγγελία, που αφορά στην έλλειψη προστατευτικών μπαρών στον δρόμο έξω από το χωριό Βασιλόπουλο με κατεύθυνση προς Αστακό. Αν και ο δρόμος είναι εμφανώς επικίνδυνος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που μας έστειλαν κάτοικοι της περιοχής, μπάρες δεν υπάρχουν ούτε δεξιά ούτε αριστερά του δρόμου και δεν θέλει πολύ κάποιος να βρεθεί άθελά του στον γκρεμό, αφού ελλιπής είναι και η σήμανση του δρόμου.

Ερχόμενοι όμως πιο κοντά στο κέντρο του δήμου, το Αγρίνιο, και συγκεκριμένα στην Εθνική Οδό, μόλις 8χιλιόμετρα περίπου πριν την πόλη, φτάνουμε σε ένα σημείο όπου εδώ και 4-5 μήνες έγινε ασφαλτόστρωση σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων. Αν και η «φρέσκια» άσφαλτος βελτίωσε κατά πολύ την κατάσταση του οδοστρώματος, το οποίο όχι μόνο είχε μεγάλο αριθμό από λακκούβες αλλά ήταν και επικίνδυνα ολισθηρό, εδώ και τόσους μήνες δεν έχει γίνει η διαγράμμιση του δρόμου. Με μια απέραντη… «μαυρίλα» έρχονται λοιπόν αντιμέτωποι όσοι κινούνται εκεί τις βραδινές ώρες, αφού δεν μπορούν να διακρίνουν τα όρια του δρόμου αλλά και το όριο της κάθε λωρίδας κυκλοφορίας.

«Είναι σημείο-καρμανιόλα», μας ανέφερε χαρακτηριστικά αναγνώστης ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία και προς τον δήμο Αγρινίου, ο οποίος μάλιστα προ λίγων ημερών έγινε αυτόπτης μάρτυρας παρ’ ολίγου ατυχήματος, όταν οχήματα κινούμενα προς αντίθετες κατευθύνεις έφτασαν κοντά στη σύγκρουση. Ίσως να είναι ουτοπικό να ζητείται φωτισμός σε κάθε σημείο της Εθνικής Οδού, αλλά η διαγράμμιση με λευκή γραμμή και η τοποθέτηση των ειδικών αντανακλαστικών στοιχείων είναι λύση φθηνή και ουσιαστική, αφού πληροφορεί τουλάχιστον τον οδηγό για τον δρόμο.

Τέλος, οι έντονες βροχοπτώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας, έγιναν αφορμή για να αποκαλυφθούν προβλήματα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες μας. Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων προέκυψαν κυρίως στο τμήμα της Εθνικής Οδού κοντά στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου η συγκέντρωση υδάτων δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τμήματος της Πρέβεζας της ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ κ. Κατσίκας, έχει κατασκευαστεί αγωγός μήκους 1.800 μέτρων και διαστάσεων 1,80χ1,80 παραπλεύρως της εθνικής οδού, που έχει πραγματικά «ανακουφίσει» την κατάσταση σε μια περιοχή που παραδοσιακά είχε πρόβλημα μετά από κάθε καταιγίδα. Από τη στιγμή όμως που μας έχει γίνει η καταγγελία, οφείλουμε να την καταγράψουμε και να θέσουμε το ερώτημα προς κάθε αρμόδιο αν υπάρχουν ευθύνες για την κατασκευή αποστραγγιστικών έργων και σε άλλα προβληματικά σημεία.

Δυστυχώς όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν πλήρη καταγραφή όλων των επικίνδυνων και προβληματικών σημείων που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, είναι αντικείμενο που θα απασχολήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Άλλωστε, οι καταγγελίες αναγνωστών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και τα παράπονα των οδηγών που φτάνουν στα αυτιά μας είναι πάρα πολλά. Όπως επισημαίνουν όμως πολλοί από αυτούς, παρά την ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών, τίποτα δεν βλέπουν να γίνεται για να αλλάξει προς το καλύτερο η καθημερινότητά τους. Ελπίζουμε, μετά την δημοσιοποίηση μερικών από αυτές τις καταγγελίες, να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών που δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τις υπηρεσίες.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr