ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΑγρίνιο: Πολιτιστικά τμήματα της ΚΕΔΑ: Προς επανεκκίνηση

Αγρίνιο: Πολιτιστικά τμήματα της ΚΕΔΑ: Προς επανεκκίνηση

Αγρίνιο: Πολιτιστικά τμήματα της ΚΕΔΑ: Προς επανεκκίνηση

Πολιτιστικά τμήματα της ΚΕΔΑ: Προς επανεκκίνηση

«Αρχές Οκτωβρίου, εφαρμόζοντας αυστηρά όλους τους κανόνες του ΕΟΔΥ, θα γίνει η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων της Κοινωφελούς Επιχείρησης» αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Μ. Παπαγεωργίου

Εδώ και πάρα πολύ καιρό οι δραστηριότητες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου έχουν «παγώσει».

Δραστηριότητες όπως τα χορευτικά τμήματα, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, οι δραστηριότητες του εικαστικού εργαστηρίου κλπ έχουν «παγώσει» την λειτουργία τους εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον λόγω του lockdown, στερώντας από τα εκατοντάδες μέλη αυτών των ομάδων όχι μόνο την προσωπική επαφή, αλλά και τη χαρά μιας δημιουργικής ενασχόλησης.

Η προσδοκία όμως που υπάρχει για τον ερχόμενο χειμώνα βάσει και των προθέσεων της κυβέρνησης να μην υπάρξει άλλο lockdown είναι ότι η επανεκκίνηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων θα γίνει πραγματικότητα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου μιλώντας στη «Σ» για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του δήμου προέταξε την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την επιστροφή στην κανονικότητα, τα οποία είναι δύο βασικά στοιχεία για την κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Συγκεκριμένα η κα. Παπαγεωργίου τόνισε: «οι δραστηριότητες μας επηρεάστηκαν πάρα πολύ για ένα τουλάχιστον έτος. Η φιλαρμονική, τα χορευτικά τμήματα, η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα, τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Εικαστικού Εργαστηρίου κλπ έπαψαν να λειτουργούν και χάθηκε η επαφή μεταξύ των ανθρώπων που είναι σημαντικός παράγοντας.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου

Φέτος, τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, θα γίνει η επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων αυτών εφαρμόζοντας αυστηρά όλους τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Ωστόσο υπάρχει προβληματισμός στους γονείς, αν θα στείλουν τα παιδιά τους ή όχι στην δραστηριότητα που είχαν επιλέξει να συμμετάσχουν.

Ευελπιστούμε πως θα λειτουργήσουν τα τμήματα των ενηλίκων εφαρμόζοντας φυσικά τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι που ρωτούν πότε θα ξεκινήσουν τα τμήματα και φυσικά υπάρχουν και άτομα που προβληματίζονται αν θα συμμετάσχουν ή όχι. Θα δούμε πως θα κυλήσει ο Οκτώβριος και θα προσαρμοστούμε αναλόγως, προτάσσοντας πάντα την δημόσια υγεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως φέτος θα είναι μια δύσκολη χρονιά».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορονοϊός: 29 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 2.255 σε όλη την χώρα

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr