ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠολιτικό μνημόσυνο για τον Μήτσο Βλάχο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Μήτσο Βλάχο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Μήτσο Βλάχο από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  Αιτωλ/νίας καλεί τους μικρομεσαίους Αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να πάρουν μαζικά μέρος στο πολίτικο μνημόσυνο στη  μνήμη του αγωνιστή καπνοπαραγωγού Μήτσου Βλάχου.Ο οποίος δολοφονήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής της τότε αστικής κυβέρνησης στο συλλαλητήριο των καπνοπαραγωγών 8 Σεπτέμβρη 1962 στο χωριό Κυψέλη της Αιτωλοακαρνανίας.

Αν και πέρασαν 58 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Μήτσου Βλάχου τα αιτήματα  ,τα μηνύματα εκείνης της εποχής είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ .Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που πήρε την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει με την ίδια ένταση την αντιλαϊκή πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε που σπρώχνει με γρήγορους ρυθμούς στο βίαιο ξεκλήρισμα φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Φόροι χαράτσια του ΕΝΦΙΑ υψηλές  εισφορές σε ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ έρχονται  να προστεθούν  Στις χαμηλές τιμές στο σύνολο των αγροτοκτηνοτροφικων προϊόντων. Στην ασυδοσία των εμπόρων στην απούλητη σοδειά όπως η ελιά καλαμών που σαπίζει στους κάδους και οδηγεί στη απόγνωση χιλιάδες παραγωγούς. Μεγάλο κόστος παράγωγης πανάκριβα αγροτικά μέσα και εφόδια .

Η έξαρση της πανδημίας βρήκε απροστάτευτο και περισσότερο εκτεθειμένο τον φτωχό αγρότη και κτηνοτρόφο. Η κυβέρνηση την ώρα που μοιράζει εκατομμύρια στους μεγαλοκαναλάρχες στους εφοπλιστές ,στους μεγαλομεταφορείς ,στο μονοπώλιο των των ιχθυοκαλλιεργειών στους μεταποιητές ,στους επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ που κατακλύζουν τον νομό,δε βρήκε ούτε ευρώ για τους φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους.

Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες αυτή  η πολιτική είναι θηλιά στο λαιμό των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων που τους οδηγεί στον αφανισμό στο ξεκλήρισμα.Η κυβέρνηση μπροστά και στην αυξανόμενη δυσαρέσκεια και το κλίμα αμφισβήτησης που θα πάρει διαστάσεις το επόμενο διάστημα  προσπαθεί  να ποινικοποιήσει τους  αγώνες μας, του αναφαίρετου δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που μας πετούν από τα χωράφια μας .

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ένας δρόμος υπάρχει ο δρόμος του αγώνα της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική που μας ξεκληρίζει  η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και της υπαίθρου για την ανατροπή της .

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

 

Συγκέντρωση τροφίμων από τους Επαγγελματίες στην Εστίαση στο Αγρίνιο για τους πληγέντες της Καρδίτσας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr