ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΠολιτική «θύελλα» φέρνει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: Απόσυρση του Παππά από τα ψηφοδέλτια ζητεί η ΝΔ

Πολιτική «θύελλα» φέρνει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: Απόσυρση του Παππά από τα ψηφοδέλτια ζητεί η ΝΔ

Πολιτική «θύελλα» φέρνει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου: Απόσυρση του Παππά από τα ψηφοδέλτια ζητεί η ΝΔ

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου να καταδικάσει τον Νίκο Παππά σε δύο χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, με την κυβέρνηση να παίρνει άμεσα θέση μέσω του Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έθεσε το ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα για το εάν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απάντηση έδωσε μέσω του ethnos.gr η εκπρόσωπος του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας πως ναι, θα είναι στο ψηφοδέλτιο ο κ. Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και Χρήστος Καλογρίτσας, που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Στον επιχειρηματία επιβλήθηκε ωστόσο χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, ενώ του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι συνήγοροι του βουλευτή ανακοίνωσαν πως θα κάνουν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Πολιτική δίκη»

Στην πρώτη του αντίδραση ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «ξεκάθαρα πολιτική δίκη».

Ο Νίκος Παππάς τονίζει στο Twitter πως η απόφαση είναι στο ίδιο πνεύμα με εκείνες για τις υποθέσεις Novartis και Siemens.

«Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο», ανέφερε στην πρώτη του αντίδραση ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Νίκο Παππά, η δίκη «έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες». Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το Σύνταγμα. Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι».

Κλείνοντας την ανάρτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο λαός θα φέρει τη δικαιοσύνη παντού με την εντολή του στις εκλογές. «Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον», υπογράμμισε.

Οικονόμου: Θα αποσύρει ο Αλέξης Τσίπρας από τα ψηφοδέλτια τον καταδικασμένο Νίκο Παππά;

Ανακοίνωση για την καταδικαστική απόφαση για τον Νίκο Παππά εξέδωσε άμεσα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, θέτοντας στον Αλέξη Τσίπρα το ερώτημα εάν θα τον αποσύρει από τα ψηφοδέλτια.

«Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο για παράβαση καθήκοντος τον πρώην υπουργό κ. Νίκο Παππά -τον παλαιότερο και στενότερο συνεργάτη του κ. Τσίπρα- για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Του επέβαλε μάλιστα την ανώτατη για το αδίκημα αυτό προβλεπόμενη ποινή. Η καταδίκη για παράβαση καθήκοντος συνιστά το πλέον απαξιωτικό ιδιώνυμο αδίκημα για δημόσιους λειτουργούς» τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνει ότι η απόφαση είναι κόλαφος προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, καθώς, όπως υπογραμμίζει, ο κ. Παππάς, μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, συντόνιζε και κατεύθυνε μία επιχείρηση ελέγχου και χειραγώγησης της ενημέρωσης, με απώτερο σκοπό τη νόθευση της δημοκρατίας. «Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα της πολιτικής μας ιστορίας, καθώς ένας πρώην υπουργός καταδικάζεται για παράβαση καθήκοντος» τονίζει.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει ότι είναι και μια μέρα αποκαλυπτική.

«Από τη μία διότι φάνηκε ότι η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη τελικά φθάνει στην αλήθεια και όλα έρχονται στο φως. Ο κ. Παππάς κρίθηκε ένοχος μέσα από μία ακροαματική διαδικασία που κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου. Κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων ή με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα και κάθε λογής συνωμοσιολόγοι. Και από την άλλη διότι αποκαλύφθηκε, πέραν πάσης αμφισβήτησης, η θεσμική εκτροπή που είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε κεντρικότατο επίπεδο» αναφέρει.

«Πρόκειται, επίσης, για απόλυτη δικαίωση του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής» προσθέτει.

Επιπλέον ο Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζει ότι «οι λαλίστατοι κήνσορες του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες, άμεσα και γενναία, και να παραδεχτούν το προφανές: ότι χρησιμοποίησαν καταχρηστικά και παράνομα την εξουσία που τους δόθηκε από τον ελληνικό λαό για να χειραγωγήσουν την ενημέρωση, να αλώσουν τη δημοκρατία μας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αυταρχικό τριτοκοσμικό καθεστώς».

Ακόμη, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την ομόφωνη απόφαση, να απαντήσει «αν θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του και αν θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά;».

Τσαπανίδου: Ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Νίκος Παππάς διώκεται για μια υπόθεση η οποία έβαλε χρήματα στα δημόσια ταμεία», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου σε συνέντευξή της στο ethnos.gr.

Η κυρία Τσαπανίδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημειώνει ότι ο Νίκος Παππάς θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την σημερινή απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, και υποστηρίζει ότι η περίπτωσή του δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν της Σοφίας Νικολάου καθώς «ο κ. Παππάς έβαλε λεφτά στα κρατικά ταμεία ενώ η κυρία Νικολάου έβλαψε το δημόσιο».

ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν δικασταί εις Αθήνας»

Αυστηρά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την απόφαση καταδίκης του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Μάντζος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «υπάρχουν δικασταί εις Αθήνας» και πρόσθεσε πως η τότε κυβέρνηση με την αντισυνταγματική διαδικασία, που ακολούθησε, επέλεξε τα παιχνίδια παρασκηνίου για να μοιράσει άδειες σε φιλικούς επιχειρηματίες.

Ο Δ. Μάντζος συμπλήρωσε: «Ο ομόφωνα καταδικασμένος Νίκος Παππάς είναι ο στενότερος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένος για την κάλυψη που του παρείχε. Αναρωτιόμαστε: Τι θα πει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα βγάλει άραγε ανακοίνωση όπως έκανε προ ημερών πανηγυρίζοντας για την εισαγγελική πρόταση, μιας και παγίως η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει τη Δικαιοσύνη αλά καρτ, όπως έπραξε στο παρελθόν και με τις ανεξάρτητες αρχές; Ή θα παραδεχτεί και σήμερα “ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”».

ΣΥΡΙΖΑ: Αντίθετη της λογικής και της αλήθειας η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου

Ο ΣΎΡΙΖΑ λίγο αργότερα πήρε επίσημα θέση λέγοντας πως: «Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε αντίθετα από την εισήγηση της εισαγγελίας, αντίθετα από τις αθωωτικές αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης για την ίδια υπόθεση, αντίθετα από τη λογική. Και δυστυχώς αντίθετα και από την αλήθεια».

«Προφανώς η απόφασή του είναι σεβαστή, αλλά το πόσο δίκαιη είναι κρίνεται από τους πολίτες και από την πραγματικότητα. Αν ο υπουργός της μόνης κυβέρνησης που φρόντισε να εφαρμόσει μετά από δεκαετίες ασυδοσίας το Σύνταγμα και να διεξάγει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, εισπράττοντας χρήματα για το Δημόσιο Ταμείο, διέπραξε παράβαση καθήκοντος, όλοι όσοι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν και ζημιώνουν το δημόσιο ταμείο, τι άραγε έχουν διαπράξει;», τονίζει το κόμμα και επισημαίνει:

«Όσοι παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα του μισού πολιτικού συστήματος, όσοι ζημιώνουν το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις που ξεπέρασαν τα 9 δις και εκποιούν δημόσιο πλούτο τι ακριβώς διαπράττουν; Και πόσα ειδικά δικαστήρια θα έπρεπε για αυτούς να αποφανθούν;

Ευτυχώς, πολύ σύντομα επ’ αυτού θα αποφανθεί ο ίδιος ο ελληνικός λαός.

Και η ετυμηγορία του θα είναι δικαιοσύνη παντού.

Και στη κοινωνία και στην οικονομία αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης».

Οικονόμου για καταδίκη Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης
Σκληρή απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά, εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «τραμπισμό αλά γκρέκα», σημειώνοντας πως «καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης».

Η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα? οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.

Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης!

Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος.

Οφείλει να απαντήσει:

– Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;

– Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;

– Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά;

Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσιπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο ‘’κρατάει’’ ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Πηγή: ethnos.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ