ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΠολιτική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ

Οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Σωτήρης Μαρτάλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Χατζηλάμπρου προχώρησαν σε πολιτική προεκλογική τοποθέτηση στο κέντρο του Αγρινίου

Το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ομιλητές ήταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ. Νίκος Χουντής και Σωτήρης Μαρτάλης, καθώς και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Ο κεντρικός ομιλητής, νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Χουντής επισήμανε πως στις ευρωκάλπες, αλλά και στις κάλπες της αυτοδιοίκησης, όλοι θα τρίβουν τα μάτια τους, αφού υπενθύμισε ότι είναι η σειρά του ελληνικού λαού, ώστε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του.
Ο στόχος, κατά τον κ. Χουντή, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει μέχρι την τελική ήττα των μνημονιακών δυνάμεων, κάτι που θα προκύψει μέσω της κάλπης για τις εθνικές εκλογές που θα έρθουν, όπως είπε, εξαιτίας του αποτελέσματος των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Αφού παρέθεσε στοιχεία για την ελληνική κατάσταση και την ελληνική οικονομία, τόνισε πως το μνημόνιο είναι το πρόγραμμα του νέου πολιτικού μπλοκ. Λίγο πριν κλείσει την ομιλία του σχολίασε και τους ανεξάρτητους υποψήφιους που στο τέλος καταλήγουν με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, συνδέοντας το γεγονός το γεγονός της ψήφου, δηλώνοντας ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προδώσουν ποτέ την ψήφο των Ελλήνων.
Ο έτερος υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Σωτήρης Μαρτάλης σχολίασε την αμφισβήτηση που υπάρχει στο πρόσωπο του Βενιζέλου και την πολιτική επιβεβαίωση που επιζητεί μέσω του εκβιασμού για την ψήφιση του κόμματός του, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παρέμβαση της κας Μπακογιάννη ότι πλέον η Ν.Δ. είναι μικρό κόμμα. Τόνισε πως οι πολιτικές επιθέσεις και οι διαστρεβλώσεις, θα ενταθούν αιτιολογώντας το ότι η συγκυβέρνηση και οι ξένες δυνάμεις φοβούνται την δυναμική που έχει αναπτύξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο της εργασίας.
Ο κ. Μαρτάλης τεκμηρίωσε και το πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά για να υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί, λέγοντας ότι τα χρήματα θα βρεθούν από τους 500 πλουσιότερους Έλληνες που το προηγούμενο έτος αύξησαν την περιουσία τους κατά 20%, ενώ τα τελευταία χρόνια έβγαλαν στο εξωτερικό 300 δις ευρώ. Το σύνθημα που κυριαρχεί, για τον κ. Μαρτάλη, είναι καμία θυσία για το ευρώ.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου ξεδίπλωσε αρχικά μια πολιτική τοποθέτηση που αφορούσε και την αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι η θέληση που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξει την κατάσταση στην ζωή των Ελλήνων, αφού μέχρι στιγμής το πλαίσιο της πολιτικής που ασκείται είναι πρώτα το μνημόνιο και ότι περισσέψει επιστρέφεται στο λαό μέσω προγραμμάτων.
Ο υποψήφιος που άνοιξε την πολιτική αυτή συγκέντρωση ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος με την φράση εν αρχή είναι το Α στο Αγρίνιο, κάλεσε τους πολίτες σε αντίσταση και ανατροπή. Κάλεσε επίσης τους πολίτες με την ψήφο τους να θέσουν όρια και να φέρουν στο προσκήνιο τον ίδιο τον πολίτη, ενώ τόνισε πως η παράταξή του δεν λειτουργεί με όρους μικροπολιτικής. Η ανατροπή στην οποία καλεί ο κ. Τραπεζιώτης είναι, όπως είπε, για να δημιουργηθεί νέα προοπτική και ελπίδα στον τόπο μας. Σύντομο χαιρετισμό, ο οποίος άνοιξε την πολιτική αυτή εκδήλωση, έκανε ο γραμματέας της νομαρχιακής κ. Θανάσης Γαλατάς.

Kων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr