ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠολιτική λύση για την ελιά ζητούν και οι φορείς της Μεσσηνίας

Πολιτική λύση για την ελιά ζητούν και οι φορείς της Μεσσηνίας

Πολιτική λύση για την ελιά ζητούν και οι φορείς της Μεσσηνίας

Πολιτική λύση για την ελιά ζητούν και οι φορείς της Μεσσηνίας

Αν και κέρδισαν τη μάχη στο ΣτΕ, οι φορείς της Μεσσηνίας που αντέδρασαν στην ένταξη της ελιάς Καλαμών στο Εθνικό Κατάλογο, ζητούν με ανακοίνωσή τους να διευθετηθεί το θέμα από το Υπουργείο σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους.

Απευθύνουν μάλιστα κάλεσμα συνεργασίας στους παραγωγούς της ελιάς Καλαμών της υπόλοιπης Ελλάδας: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους καλλιεργητές Καλαμών άλλων περιοχών και τους υγιώς σκεπτόμενους και δρώντες τυποποιητές και εξαγωγείς».

Καλούν «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι  οι μόνοι αρμόδιοι να εφαρμόσουν αποτελεσματικές λύσεις, σε διάλογο με χρονοδιάγραμμα 3 μηνών, με την συμμετοχή, τεχνοκρατών κύρους και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων» και παράλληλα προειδοποιούν ότι «θα είναι ολέθριο για τους Έλληνες παραγωγούς να εισακουσθούν επικίνδυνες φωνές που προσπαθούν να επαναφέρουν το συνώνυμο από την πίσω πόρτα».

Όπως λένε σκοπός τους είναι «να προσδιοριστούν υπεύθυνα, αμοιβαία αποδεκτές λύσεις εντός του πλαισίου της επιστημονικής και κανονιστικής νομιμότητας, που θα θωρακίσουν το προϊόν και τους παραγωγούς του χωρίς να προκληθεί ο οποιοσδήποτε εμπορικός κραδασμός».

Το ζήτημα είναι αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, όταν μάλιστα οι ίδιοι συμφωνούν με το επιχείρημα που βάζουν παραγωγοί από άλλες περιοχές της χώρας ότι δηλαδή «χιλιάδες τόνοι Ελιές Καλάμων από τρίτες χώρες διακινούνται στην Ευρώπη με την ονομασία “Kalamata” απειλώντας το ελληνικό προϊόν».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ursula von der Leyen: Καλό παράδειγμα το Rebrain Greece της Δυτικής Ελλάδας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ