Πολιτική αντιπαράθεση για τα emails ομογενών στον απόηχο της απόσυρσης της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και των παραιτήσεων

Δεν συνδέεται η επιστολική ψήφος με την υπόθεση των emails Ελλήνων του εξωτερικού, δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μετά την απόσυρση της ‘Αννας –…

asimakopoulou

Δεν συνδέεται η επιστολική ψήφος με την υπόθεση των emails Ελλήνων του εξωτερικού, δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, μετά την απόσυρση της ‘Αννας – Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο και τις παραιτήσεις που ακολούθησαν. Έντονες οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αντικείμενο τη διαρροή emails κατοίκων του εξωτερικού μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Δεν υπάρχει ζήτημα ως προς την επιστολική ψήφο αποσαφηνίζει η κυβέρνηση την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την υπουργό Εσωτερικών για την υπόθεση.

Για την υπόθεση των emails η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι: «Κάναμε πράξη αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή, έρευνα μέχρι τέλους για να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά. Το ζήτημα αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων και όχι τις εκλογικές διαδικασίες ή την επιστολική ψήφο. Έχει ο λαϊκισμός και ένα όριο».

Από την εσωτερική αυτή έρευνα προέκυψε ότι επρόκειτο για emails εκλογέων του 2023 – μετά τις εκλογές του Μαΐου- τα οποία η κα Ασημακοπούλου απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Σκάι είπε πως: «Ανέλαβε την ευθύνη,» ο έλεγχος αυτός ολοκληρώθηκε, προέκυψε ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η παράδοση των email στην κυρία Ασημακοπούλου. Εκεί ενεπλέκετο ο γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρητήθη. Ανέλαβε, επίσης, την ευθύνη από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών ο γενικός γραμματέας κ. Σταυριανουδάκης, που και αυτός παρητήθη».

Έντονες οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργο Τσίπρα να αναφέρει πως: «Το κόμμα της ΝΔ χρησιμοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, σε εκλογικό κέντρο».

Από τον πλευρά του ο Κώστας Χρυσόγονος, μέλος του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως: «Απαράδεκτο αυτό που συνέβη, χρειάζονται και άλλες παραιτήσεις».

Ο Kυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος παιδείας, δήλωσε: «Επιβεβαιωνόμαστε για την επιστολική ψήφο, γι’ αυτό δεν την ψηφίσαμε».

«Τίθεται πλέον και επίσημα μείζον θέμα με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας, λόγω ακριβώς της εμπλοκής του αρμόδιου υπουργείου», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Οι πολιτικές ευθύνες αγγίζουν τόσο τον προηγούμενο όσο και τη νυν υπουργό εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κώστας Καρπόζηλος.

Την πολιτική ευθύνη ανέλαβε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος και παραιτήθηκε, ενώ έπεται και η παραίτηση του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ.

Πηγή: ertnews.gr